Davutoğlu anma törenine katıldı

 Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, “Bizi birtakım hesaplaşmalar yüzünden düşman addeden çıkabilir. Bize bu şekilde suikastlarla, gayri insanı saldırılarla mukabelede bulunduklarını zannedenler olabilir, şehit edenler olabilir; ama hiçbir zaman başımız öne

Davutoğlu anma törenine katıldı

 

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, “Bizi birtakım hesaplaşmalar yüzünden düşman addeden çıkabilir. Bize bu şekilde suikastlarla, gayri insanı saldırılarla mukabelede bulunduklarını zannedenler olabilir, şehit edenler olabilir; ama hiçbir zaman başımız öne eğilmez” dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, beraberindeki büyükelçiler ile birlikte Karşıyaka Ahmet Taner Kışlalı Parkı içinde bulunan Şehit Diplomatlar Anıtı'ndaki anma törenine katıldı. Törende İzmir Valisi Cahit Kıraç, Ege Ordu Komutanı Abdullah Atay, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, AK Parti İzmir milletvekilleri de hazır bulundu.

Törende konuşan Bakan Davutoğlu, büyük milletlerin tarihte iki önemli iz bıraktığına değinerek Türkiye’nin hiçbir zaman kin ve nefret güden bir ülke olmadığını söyledi. Bakan Davutoğlu, “Büyük milletler tarihte iz bırakırken iki şeyi aynı anda yapmak durumunda kalırlar. Birincisi, Dünyanın her yerine serpiştirilen şehitler ve şehitlikler aynı zamanda o milletin bütün o coğrafyalarda nasıl bir mücadele verdiğinin nişanesi olarak ebediyete kadar kalır. Hangi ülkede çok ücra diyarlarda bile olsam oralarda bir tek şehidimiz bile varsa o şehidimizin mübarek mekanını bulup ve onu imar ederek oraya al bayrağımızı ve uğurunda öldükleri mukaddes kuranımızı götürmek bizim için bir vazifedir. İkincisi ise büyük milletler büyük acılar yaşarlar ama hiçbir zaman kin tutmazlar. Hiçbir zaman o acılar üzerinde bir yanlış algı oluşturarak başka milletleri ebedi düşman olarak görmezler” dedi.

Bakan Davutoğlu dış güçlerin saldırıları karşısında şehit edilen diplomatlara rağmen hiçbir zaman kin kül kültürü içinde yaşanmadığına dikkat çekerek konuşmasını şu sözler ile devam ettirdi:

“Bizi birtakım hesaplaşmalar yüzünden düşman addeden çıkabilir. Bize bu şekilde suikastlarla gayri insanı saldırılarla mukabelede bulunduklarını zannedenler olabilir, şehit edenler olabilir ama hiçbir zaman başımız öne eğilmez. Ne Yemen’de ne Sarıkamış’ta, ne Çanakkale’de ne de Dünyanın herhangi bir yerinde. 1973 yılından bu yana şehit verdiğimiz 40 diplomatımızın şehit düştüğü herhangi bir yerde başımız öne eğilmedi. Başımızı öne eğdiremeyecekler. Hiçbir şekilde hiçbir güç bunu yapamayacak.”

Bakan Davutoğlu geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Boğaziçi Üniversitesi hocalarından Prof. Dr. Arman Manukyan’a rahmet dileklerini ileterek meselenin etnik köken olmadığını belirtti.Saldırıları düzenleyenlerin tarihi körlük içinde olduğunu açıklayan Bakan Davutoğlu, “Bu vatana aidiyetliği güçlü bir Ermeni vatandaşımızdı. Bizim için insani değerler önemlidir.

Bu vatanda bu ülkeye Türkiye Cumhuriyeti’ne aidiyetlikle hissi ile bağlı olan herkes eşit haklara sahiptir. Buradan bütün bu saldırıların arkasındaki tarih tahripçilere sesleniyoruz: 'Tarihi kullanarak insani değerleri yok eden tahriplerde bulunmayın' Kadim dönemden itibaren en eski kültürlerde dahi görevi gereği masum sayılan ‘Elçiye zeval olmaz’ diye bütün dillere sirayet etmiş bir diplomatlık mesleğine bile saygı göstermeyenler, ve o temsil kabiliyetini yürütürken o insanları şehit edenler sadece etnik körlük içinde değil aynı zamanda insanlık değerlerine yönelik de bir körlük içindeler. Biz herkese kucak açıyoruz. Herkesle tarihi paylaşmaya hazırız” dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler