Darphane"de yeni dönem başlıyor!

Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürü Saadettin Parmaksız, "Artık Cumhuriyet Altını siparişlerini haftanın belli günleri değil, her gün almanın ve hiçbir şekilde beklemeden de kim önce sipariş verdiyse, onun siparişini te

Darphane"de yeni dönem başlıyor!
Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürü Saadettin Parmaksız, "Artık Cumhuriyet Altını siparişlerini haftanın belli günleri değil, her gün almanın ve hiçbir şekilde beklemeden de kim önce sipariş verdiyse, onun siparişini teslim etme yolunu seçmeyi düşünüyoruz" dedi.

Parmaksız İstanbul Ticaret Odası (İTO) Kuyumculuk Meslek Komitesi tarafından düzenlenen ve açılışını İTO Başkanı İbrahim Çağlar'ın yaptığı "Kuyumculuk Çalıştayı"na katıldı.

Çalıştayda "Darphane ve Sektör İlişkileri, Yenilikler ve Çözümler" başlıklı bir konuşma yapan Parmaksız, üretim yetkisi yalnızca Darphane'ye ait olan Cumhuriyet Altını ve sektörün Darphane ile ilişkilerine yönelik bilgi verdi.

"Bugün itibariyle Darphane'nin Cumhuriyet Altını üretim kapasitesi ile ilgili herhangi bir darboğazı kalmamıştır" diyen Parmaksız, şunları kaydetti:

"Günlük üretim miktarımız, haftalık üretim miktarımız sabittir, biz bunları fazla çalışma ve vardiyalarla artırabilir durumdayız. Ama şu an için taraflarla birlikte tartışmaya başladığımız bir husus var. Artık Cumhuriyet Altını siparişlerini haftanın belli günleri değil, her gün almanın ve hiçbir şekilde beklemeden de kim önce sipariş verdiyse, onun siparişini teslim etme yolunu seçmeyi düşünüyoruz.

'PİYASADA ÜRÜN OLMASINI GARANTİ EDECEĞİZ'

Bununla ilgili görüşmelerimiz birkaç aydır devam ediyor. Günlük üretim miktarımız kadar, en azından piyasada ürün olmasını garanti edeceğiz. Bununla ilgili çalışmalarımız son aşamaya geldi. Önümüzdeki günlerde talep sahiplerinin ve sektör temsilcilerinin onayını aldıktan sonra uygulamaya geçeceğiz."

Parmaksız, ayar evleri konusuna da değindi. Bugün itibariyle Türkiye genelinde faaliyet gösteren 25 özel ayar evi bulunduğunu belirten Parmaksız, bu ayar evleri ile ilgili tebliğin yeni baştan çalışılması ile ilgili bir ihtiyacın olduğunu gördüklerini, bu çalışmayı da yürüttüklerini bildirdi.

VATANDAŞI NASIL ETKİLER?

Darphane kuyumcudan basılı altın talebini salı günü toplayıp altınları perşembe günü teslim ediyordu. Yoğun talep olan dönemlerde yaşanan gecikmeler altın fiyatlarının da sıçramasına neden oluyordu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler