Darbeciler ABD'nin kararını 'tuhaf' buldu

Bakanlar Kurulu'ndan yapılan açıklamada, 'ABD'nin yardımları askıya alma kararı, Mısır'ın terörizme karşı başlattığı savaşın sürdüğü bu önemli dönemde alınması, tarafımızca tuhaf karşılanmıştır' denildi.Açıklamada, Mısır halkı tarafından belirlenen "yol h

Darbeciler ABD'nin kararını 'tuhaf' buldu

Bakanlar Kurulu'ndan yapılan açıklamada, 'ABD'nin yardımları askıya alma kararı, Mısır'ın terörizme karşı başlattığı savaşın sürdüğü bu önemli dönemde alınması, tarafımızca tuhaf karşılanmıştır' denildi.

Açıklamada, Mısır halkı tarafından belirlenen "yol haritasının" uygulanmasına devam edileceği ve aynı zamanda her türlü terörizmle mücadelenin sürdürüleceği belirtildi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Mısır'da şu an işbaşında olan yetkililerin ABD yardımını almak için gereken standardı karşılamadığını söylemişti.

ABD'nin, Mısır'a teslimatını durdurmaya karar verdiği askeri yardımlar F16 uçağının yanı sıra M1A1 tank teçhizatları, Harpoon füzeleri ve Apaçi helikopterleri gibi sistemleri kapsıyor. Karar çerçevesinde bu ülkeye yapılan nakit yardımda da 250 milyon doları bulan kesintiye gidiliyor.

ABD Başkanı Barack Obama'nın 2014 için hazırladığı bütçede, Mısır'a 1,55 milyar dolarlık yardımda bulunulması öngörülüyordu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler