Darbe girişimi kurbanı Trabzonlu Profesör için tören!

Darbe girişimi nedeniyle çıkan olaylarda hayatını kaybeden Trabzonlu profesör için tören düzenlendi.

Darbe girişimi kurbanı Trabzonlu Profesör için tören!
Trabzonlu olan ve darbe girişimi sırasında yaşanan olaylarda hayatını kaybeden Prof. Dr. İlhan Varank için tören düzenlendi.

Darbe girişimi sırasında yaşanan olaylarda hayatını kaybeden Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Varank’ın ağabeyi Prof. Dr. İlhan Varank için Yıldız Teknik Üniversitesi’nde (YTÜ) tören düzenlendi.

TSK içinde bir grup asker tarafından başlatılan darbe girişiminde çıkan olaylarda hayatını kaybeden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanlarından Mustafa Varank’ın ağabeyi, YTÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Varank için Yıldız Teknik Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde tören düzenlendi. Törene, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başdanışmanı Mustafa Varank, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, YTÜ Rektörü İsmail Yüksek, aile bireyleri, çok sayıda öğretim üyesi ve öğrenci katıldı. Kur’an- ı Kerim tilaveti ile başlayan törende darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitler için saygı duruşunda bulunuldu. Törende Varank’ın aile bireyleri, çalışma arkadaşları ve öğrencileri duygu dolu anlar yaşadı.

"BU MALUM YAPIYI KINIYOR VE LANETLİYORUM"

Törende kısa bir konuşma yapan YTÜ Rektörü İsmail Yüksek, "İnsanımızın birbirine düşmesine sebep olan bu malum yapıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Kendi halkına silah sıkacak kadar gözü dönmüş, vatanı ve kıblesi belli olmayan bu hainlerin hesap verme zamanı gelmiştir. Bu yapının sempatizanlarının aklını başına almaları bundan sonraki atacakları her adıma dikkat etmeleri ve bugün bizlerin yaptığı gibi bu anlayışı lanetlemeleri gerekmektedir. Aziz şehidimize en büyük görevimiz yüreklerimizi kenetlemek, birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi pekiştirmektir. Onun aziz hatırasına göstereceğimiz en büyük saygı hakkın, hukukun, adaletin, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin yanında olmaktır" dedi.

Varank’ın cenazesi Fatih Camii’nde öğlen namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Şehzadebaşı’nda son yolculuğuna uğurlanacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler