Danıştay önünde başörtülü eylem

2010 ALES sonbahar dönem kılavuzunda sınava girecek adayların başı açık olma zorunluluğunu ortadan kaldıran düzenlemeye karşı açılan dava üzerine Danıştay'ın aldığı yürütmeyi durdurma karırı Mazlum-Der üyeleri tarafından protesto edildi. Danıştay önünde t

Danıştay önünde başörtülü eylem

2010 ALES sonbahar dönem kılavuzunda sınava girecek adayların başı açık olma zorunluluğunu ortadan kaldıran düzenlemeye karşı açılan dava üzerine Danıştay'ın aldığı yürütmeyi durdurma karırı Mazlum-Der üyeleri tarafından protesto edildi.

 

Danıştay önünde toplanan Mazlum-Der üyesi grup adına açıklama yapan Şerife Gül Arıman, Danıştay'ın sınava başı açık girilmesini 'erkek-kadın adayların fiziksel olarak teşhislerinde güçlük oluşacağı ve sınav güvenliği açısından olumsuz sonuçlar doğuracağı' gibi bir gerekçeyle iptal ettiğini söyleyerek, "Sadece Müslüman toplumlarda değil, yeryüzünün tüm kültürlerinde dine, iklime veya belirli durumlara bağlı olarak kadınlar başlarını örterler ve yüzün açık olmasını kimlik tespiti için yeterli görürlerken, başörtüsü Danıştay'a göre insanların birbirine tanımasını engelleyen ve dolayısıyla toplumların güvenliğini tehdit eden bir şey olarak ortaya koydu" dedi.

 

Bu kararın iptal edilmemesi durumunda yarın başörtülülerin pasaport ve ehliyet de alamayacağını savunan Arıman, "Her türlü resmi işlemler yapılamayacak, en meşru ve en temel ihtiyaç olan güvenlik ve teşhis zorluğu nedeniyle başörtülü sokağa çıkmak dahi yasaklanacak demektir. Bu ileri zeka uygulamasını en son Tunus'ta Zeynel Abidin denemişti" diye konuştu.

 

Arıman, Danıştay'ın eski hastalıklardan ve ideolojik saplantılardan kurtulmadığının görüldüğünü ifade ederek, "Bu hastalıklı anlayış ve dayattığı zorbalığın neden olduğu hak kayıplarına derhal son verilmedir" diye konuştu. Yapılan açıklamanın ardından eylem olaysız sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler