Dağlıca'da askere tam yetki

Dağlıca saldırısından sonra sabaha kadar çatışmaların sürdüğü bölgeden gelen bilgilere göre, güvenlik güçlerine her türlü tehdit unsurunu vurabileceği yönünde kesin emir verildi. Hakkari Yüksekova'ya bağlı Dağlıca'da dün pusuya düşürülen iki zırhlı aracı

Dağlıca'da askere tam yetki

Dağlıca saldırısından sonra sabaha kadar çatışmaların sürdüğü bölgeden gelen bilgilere göre, güvenlik güçlerine her türlü tehdit unsurunu vurabileceği yönünde kesin emir verildi.

Hakkari Yüksekova'ya bağlı Dağlıca'da dün pusuya düşürülen iki zırhlı aracımızın patlatılmasından sonra şu sıralara kadar bölgede çatışmalar aralıksız sürüyor. Bölgede havadan ve karadan üst düzeyde askeri hareketlilik sürüyor. Gelen bilgilere göre Dağlıca bölgesiyle sınırlı kalacak şekilde herhangi bir tehdit unsuruna karşı hedef gözetmeksizin ateş açılması yönünde talimat verildi.

Gece en az 74 terörist öldü

Dünden bu yana süren operasyonlarda yalnızca sabah saatlerine kadar 74 PKK'lının öldürüldüğü öne sürülüyor. 28 PKK'lı ise yaralı vaziyette ele geçirildi. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte yoğun sis altında kalan bölgede güvenlik güçlerinin tuzaklanan el yapımı patlayıcılarını temizleyerek operasyonları sürdürdüğü kaydedildi.

Saldırıda C4 kullanıldı

Bu arada zırhlı araçlara düzenlenen saldırıda yaklaşık 400 kilogramlık C-4 tipi patlayıcı kullanıldığı ifade ediliyor. Patlama sırasında şehit olan bazı askerlerin naaşlarının da Yüksekova Devlet Hastanesi morguna getirildiği öne sürüldü.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler