Dağlıca son durum - Çok sayıda şehit var

DAĞLICA 'dan gelen son dakika haberler Türkiye'nin yüreğini yaktı. PKK tarafından son yılların en kanlı saldırısı düzenlendi. Dağlıca 'dan gelen son haberlere göre 10'dan fazla şehit ve çok sayıda yaralı var. TSK Dağlıca konusunda henüz bir açıklama yapma

Dağlıca son durum - Çok sayıda şehit var

DAĞLICA 'dan gelen son dakika haberler Türkiye'nin yüreğini yaktı. PKK tarafından son yılların en kanlı saldırısı düzenlendi. Dağlıca 'dan gelen son haberlere göre 10'dan fazla şehit ve çok sayıda yaralı var. TSK Dağlıca konusunda henüz bir açıklama yapmazken Ankara'daki güvenlik zirvesinden de bir açıklama gelmedi. 

Dağlıca çatışmasına ilişkin yabancı haber ajansları ise şehit sayısını 15 olarak geçmeye başladı. Ünlü haber ajansı Reuters da bu rakamı verdi. 

daglica-son-dakika-haberleri-sehit-sayisi-kac-oldu.jpg

Dağlıca saldırısında verilen şehit sayısı için Türkiye Genelkurmay Başkanlığı'nın bugün yeni yapacağı açıklamaya kilitlenmiş durumda. 

GENELKURMAY'DAN SON DAKİKA AÇIKLAMA

DAĞLICA saldırısıyla ilgili Genelkurmay Başkanlığı gece saat 02.20'de yaptığı son dakika açıklamada şehit sayısını vermedi. TSK açıklamasında Dağlıca saldırısında 'şehitler ve saldırılar olduğu' bildirilmekle yetinildi. 

Genelkurmay'ın Dağlıca saldırısıyla ilgili sitesine koyduğu açıklamada "06 Eylül 2015 günü Dağlıca-Yüksekova yolunun ulaşıma açılması maksadıyla yürütülen operasyonda üç adet El Yapımı Patlayıcı bulunarak imha edilmiştir. Operasyonun devamında yola döşenen diğer El Yapımı Patlayıcıların patlatılması ile iki zırhlı aracımız ağır hasar görmüştür. Patlama neticesinde Kahraman silah arkadaşlarımızdan şehit ve yaralananlar olmuştur" denildi. 

ŞEHİT SAYISI NİYE AÇIKLANMIYOR?

TSK'nın saat 15.30'da meydana gelen olayla ilgili saatlerdir beklenen açıklaması gece saat 02.20 sıralarında geldi. Açıklamada şehit sayısının verilmemesi dikkat çekti. 

DAĞLICA SON DURUM NELER OLDU?

daglica-son-dakika-haberleri-sehit-sayisi.20150907013149.jpg

Bugün saat 15.00 sıralarında Dağlıca Tabur Komutanlığı’dan operasyona gitmek üzere ayrılan askerlerin bulunduğu iki zırhlı araç, Yeşiltaş Köyü yakınlarında PKK’lı teröristlerin bombalı saldırısına uğradı. Teröristler, daha önce yola döşedikleri patlayıcıyı askeri araçların geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlattı. 

DAĞLICA ŞEHİT SAYISI KAÇ? 

Dağlıca 'daki hain saldırıdan sonra gelen son dakika haberler şehit sayısı hakkında çelişkili bilgilerle dolu oldu. Hakkari valisi şehitlerin olduğunu ve Genelkurmay başkanlığı tarafından açıklama yapılacağını söylemekle yetindi. Gelen ilk haberler ise Dağlıca 'da şehit sayısının 10'dan fazla olduğu yönünde. Yabancı ajanslar ise 15 şehit olduğunu bildiriyor. 

TSK HAVADAN BOMBALIYOR

Şehit ve yaralının olduğu saldırıdan sonra bölgede hava destekli operasyon başlatıldı. Özel birliklerin de katıldığı operasyonda teröristlerle sıcak temas kurulduğu ve çatışmaların uzun süre devam ettiği belirtildi. Çatışmalar sırasında teröristlerden de ölenlerin olduğu öne sürüldü. Bölgedeki olumsuz hava koşullarına rağmen operasyon kesintisiz sürerken, Yüksekova ve Hakkari’de hastanelerde hareketlilik yaşandığı görüldü.

ANKARA'DA GÜVENLİK ZİRVESİ

Türkiye ile Hollanda arasında oynanan Avrupa Futbol Şampiyonası eleme maçını Konya’da izleyen Başbakan Davutoğlu, karşılaşma süresince sık sık telefonla görüştü. Maçın son dakikalarında statdan ayrılan Başbakan Davutoğlu’nun Dağlıca’daki saldırı nedeniyle uçakla Ankara’ya giderek kurmaylarıyla Güvenlik Toplantısı gerçekleştirecek.

ERDOĞAN : ALLAH SABIR VERSİN

ATV'de canlı yayına katılan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise Hakkari'deki terör saldırısına ilişkin, "Şu anda orada hava şartları vesaire, o da çok çok kötüymüş ve bu kötü hava şartları altında orada böyle bir mücadele var ve Dağlıca'da yapılan bir temizlik neticesinde böyle bir olay gerçekleşiyor. Oradaki zırhlı araçlarla ifade edildiği kadarıyla mayınlarla kurulmuş olan tuzaklar neticesinde bir olay burada art ardına oluşuyor. Tabi şu anda bu konuyla ilgili Genelkurmay Başkanımızın izahatları hakikaten üzücü. Temennim odur ki şu anda yapılacak açıklama ve onun ardından da tabi oradaki devam edecek olan mücadele çok daha farklı çok daha kararlı olacaktır. Hepimizin başı sağolsun. Milletimizin başı sağolsun, Allah sabırlar versin" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem