DAEŞ hedeflerine yoğun ateş

Suriye tarafından Kilis'e düşen roket mermilerinin ardından sınırda bulunan obüslerle DAEŞ hedefleri vurulurken 34 terörist etkisiz hale getirildi. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, dün saat 11:15’te Suriye’deki DEAŞ teröristlerince Kilis’e yap

DAEŞ hedeflerine yoğun ateş

Suriye tarafından Kilis'e düşen roket mermilerinin ardından sınırda bulunan obüslerle DAEŞ hedefleri vurulurken 34 terörist etkisiz hale getirildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, dün saat 11:15’te Suriye’deki DEAŞ teröristlerince Kilis’e yapılan ikinci roket saldırısı sonucunda; sınıra konuşlu bulunan ateş destek vasıtalarıyla (fırtına obüsleri ve çok namlulu roket atar (ÇNRA) bataryasıyla) Öncü Hudut Karakolu karşısına düşen ve yaklaşık 12 km güneyinde yer alan Tuğhali bölgesindeki DEAŞ mevzileri ateş altına alındı. Mevzilerde bulunan 25 DEAŞ üyesi terörist etkisiz hale getirilirken beraberlerinde bulunan 6 araç imha edildi. Sabah etkisiz hale getirilen 9 terörist ile beraber bu sayı 34’e yükseldi.
 
Yine 01 Mayıs 2016 tarihinde aynı ikinci DEAŞ saldırısını müteakip, 01 Mayıs 2016 tarihinde Suriye kuzeyindeki keşif ve gözetleme elemanlarından alınan istihbaratın değerlendirilmesi sonucunda söz konusu istihbarat, Koalisyon Harekat Merkezi ile anında paylaşılarak ikinci bir operasyonun hazırlıkları başlatıldı.
 
DEAŞ teröristlerinin, Suriye’nin kuzey batısında bulunan Düdyen, Yan Yaban ve Tatimus bölgelerinde bulunan 5 adet silah mevzii ve araçlarının koordinatlarının tam olarak tespitini müteakip, Koalisyon Harekat Merkezinin yönlendirmesiyle İncirlik’ten belirli fasılalar ile havalanan 4 adet MQ-1 modeli silahlı İHA, tespit edilen hedefleri ateş altına alarak tam isabetle vuruldu.
 
Bölgeden alınan bilgilerden ve görüntülerden 29 DEAŞ teröristi etkisiz hale getirilirken; araçları da dahil olmak üzere 5 adet silah mevzisi imha edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler