Çuvalcı General CİA'dan istifa etti

CİA'dan istifa eden Petraeus, Afganistan'daki NATO güçlerinin komutanı olarak görev yaptıktan sonra Eylül 2011'de CIA'in başkanlığa atanmıştı. Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, Başkan Obama'nın, Petreaus'un istifa ederek son derece onurlu davrandığını düşün

Çuvalcı General CİA'dan istifa etti

CİA'dan istifa eden Petraeus, Afganistan'daki NATO güçlerinin komutanı olarak görev yaptıktan sonra Eylül 2011'de CIA'in başkanlığa atanmıştı.

 Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, Başkan Obama'nın, Petreaus'un istifa ederek son derece onurlu davrandığını düşündüğünü söyledi.

 Ulusal İstihbarat Başkanı James Clapper ise Petraeus'un istifasını büyük kayıp olarak değerlendirdi.

 ÇUVALCI GENERAL

Irak'ta Türk askerinin başına çuval geçirilmesi olayının kahramanı olan Petraeus, Türkiye'de 'çuvalcı general' olarak anılıyor.

OBAMA'NIN AÇIKLAMASI

ABD Başkanı Barack Obama yaptığı yazılı açıklamada, Petraeus'un uzun süredir ABD için olağanüstü hizmetlerde bulunduğunu ifade etti.

 Irak ve Afganistan'da üstün liderlik sergileyen Petraeus'u, döneminin olağanüstü generallerinden biri olarak niteleyen Obama, Petraeus'un CIA Başkanı olarak da entelektüellik, vatanseverlik ve kendini adamışlıkla hizmette bulunduğunu söyledi.

 

Obama, ''Petraeus, kariyeri boyunca hizmetleriyle ülkemizi daha güvenli ve daha güçlü bir hale getirdi'' ifadesini kullandı.

 Petraeus'un istifasını kabul ettiğini ve CIA çalışanlarının ülkenin güvenliği açısından büyük önem taşıyan görevlerini yerine getirmeye devam edeceğine güveninin tam olduğunu belirten Obama, Michael Morell'in CIA direktörlüğüne vekalet edeceğini dile getirdi.

 Obama, tüm düşünce ve dualarının Petraeus ve eşi Holly Petraeus ile olduğunu ve bu zor günlerinde kendilerine en iyi dileklerini ilettiğini kaydetti.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler