Cumhuriyet’in en canlı örneği ! 105 yaşında

Kahramanmaraşlı 105 yaşındaki Osman Sertdere, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 92. yılını ilk günkü heyecanıyla kutluyor. İlerleyen yaşına rağmen arazi aracı olan ATV kullanan Osman dede, sağlığını günde iki öğün yemeğe ve haftada 2 gün tuttuğu oruç sayesinde

Cumhuriyet’in en canlı örneği ! 105 yaşında

Kahramanmaraşlı 105 yaşındaki Osman Sertdere, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 92. yılını ilk günkü heyecanıyla kutluyor. İlerleyen yaşına rağmen arazi aracı olan ATV kullanan Osman dede, sağlığını günde iki öğün yemeğe ve haftada 2 gün tuttuğu oruç sayesinde koruduğunu söyledi.

Kahramanmaraş il merkezine 120 kilometre uzaklıkta bulunan Çağlayancerit İlçesine bağlı Helete Mahallesinde ikamet eden Osman dede, 4 erkek, 6 kız olmak üzere 10 çocuğunun olduğunu, 30 torununun, 39 torununun çocuğunun, 5'de torunun torunu olmak üzere 84 kişilik bir ailenin reisi olduğunu söyledi.

Geçmişte inşaat ustalığı yaparak geçimini sağlayan Osman dede, camiye gitmek için arazi aracı olan ATV sürücülüğü ile gençlere taş çıkarıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'a olan hayranlığı ile tanınan Osman Sertdere, "Cumhuriyetinin ilk kuruluşunu gördük, Adnan Menderes'i gördük, İnönü'yü gördük, geçen zamanda çok şeyler gördük. Şimdide Tayyip Erdoğan var. Allah babasına geçmişine rahmet eylesin. Tayip Erdoğan Allah'ın bize bir nimetidir. Ondan başka bu dini savunan kimse yoktur. Eğer yeterli gücüm olsa şimdi yanına gider gözlerinden öperim. Babasına anasına rahmet olsun. Böle bir lider daha gelmedi" dedi.

Osman dedenin 54 yaşındaki oğlu Mustafa Sertdere ise, "Babam 105 yaşında. 10 tane çocuğu var. 30 torunu, 39 tane torunun çocuğu, 5'de torunun torunu var. babam sağlığını sabah akşam olan iki öğün yemeğine borçlu olduğunu söyler. Bunun yanında her Pazartesi-Perşembe günleri oruç tutar. Ve sağlığını bunlara borçlu olduğunu söyler. Şuan için sağlığında herhangi bir sorun yoktur. Doktora ise sadece gözünden olduğu katarak ameliyatından dolayı gitti. Bunun dışında doktora gitmemiştir. Herhangi bir ilaç da kullanmaz. Camiye arazi aracıyla gider gelir. Tüm namazlarını camide kılar. Diğer zamanlarını elma bahçesinde geçirir. Tüm işlerini kendisi görür. Kimseye muhtaç olmaz" diye konuştu.

Cumhuriyet’in en canlı örneği ! 105 yaşında

Cumhuriyet’in en canlı örneği ! 105 yaşında

Cumhuriyet’in en canlı örneği ! 105 yaşında

Cumhuriyet’in en canlı örneği ! 105 yaşında

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler