Cumhuriyet tarihinin en büyüğü

 İstanbul’da yapılacak 3. havalimanı için TAV, IC-Fraport, Cengiz-Kolin-Limak-Mapa Kalyon OGG ve Makyol'un teklif zarflarının salona gelmesi ile ihale başladı. Komisyon başkanı Funda Ocak teknik yeterliliği olan yatırımcılar açık artırmaya katılacağını aç

Cumhuriyet tarihinin en büyüğü

 

İstanbul’da yapılacak 3. havalimanı için TAV, IC-Fraport, Cengiz-Kolin-Limak-Mapa Kalyon OGG ve Makyol'un teklif zarflarının salona gelmesi ile ihale başladı. Komisyon başkanı Funda Ocak teknik yeterliliği olan yatırımcılar açık artırmaya katılacağını açıklarken, ihalenin teklif açılması ardından açık artırma yöntemiyle yapılacağını belirtti. 
 
ADIM ADIM İHALE...
 
3.Havalimanı ihalesinde 4 firmanın dış zarfları açıldı, komisyon yetkilileri tarafından yeterlilik incelemeleri yapılmaya başlandı. Dış zarfların mali ve teknik yeterliliklerinin incelenmesinden sonra sonuçlar açıklanacak.
 
2 YABANCI FİRMA VAR
 
2'si yabancı olmak üzere toplam 17 firmanın şartname aldığı ihale yap- işlet - devret modeliyle gerçekleştirilecek. İhalenin 4 etapta yapılması planlanıyor. 
 
3. Havalimanı tamamlandığında dünyanın yolcu kapasitesi en büyük havalimanı olacak. Projenin ilk etabı olarak 90 milyon yolcu kapasiteli ana termianl binası 2017'de hizmete açılacak. Tüm etapları tamamlandığında 150 milyon yolcu kapasitesine ulaşacak havalimanıdna toplam, 4 terminal binası 6 pist ve 8 kontrol kulesi bulunacak. Proje yaklaşık 9 milyar Euro'ya mal olacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem