Cumhuriyet Resepsiyonu'nda bir ilk

Cumhurbaşkanı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte Çankaya Köşkü'nde vereceği Cumhuriyet Resepsiyonu önemli bir ilke sahne olacak.    Cumhurbaşkanı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte Çankaya Köşkü'nde ve

Cumhuriyet Resepsiyonu'nda bir ilk

Cumhurbaşkanı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte Çankaya Köşkü'nde vereceği Cumhuriyet Resepsiyonu önemli bir ilke sahne olacak.    

Cumhurbaşkanı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte Çankaya Köşkü'nde vereceği Cumhuriyet Resepsiyonu önemli bir ilke sahne olacak. Gül ailesi Çankaya Köşkü'nde ilk kez askerleri eşleriyle birlikte yemekte ağırlayacak.
 
2007’de cumhurbaşkanı seçilen Gül, görevdeki ilk yıllarında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda çift resepsiyon uygulaması yapmış ve komutanları gündüz saatlerinde düzenlenen eşsiz resepsiyonda ağırlamıştı. Gül, bu uygulamadan 2010 yılında vazgeçince; o yılki resepsiyona komutanlardan katılım da olmamıştı. Geçen yıl ise Van depremi nedeniyle resepsiyon iptal edilmişti.
 
Abdullah Gül, bu yıl “tek resepsiyon” düzenleyerek komutanları da eşleriyle birlikte davet etti. Komutanların resepsiyona eşleriyle birlikte katılacaklarını Köşk’e bildirdikleri öğrenildi. 
 
Çift resepsiyon uygulamasında dönemin Genelkurmay Başkanlarının tavırları etkili olmuştu. Orgeneral Necdet Özel ise geçen yıl Genelkurmay Başkanı olmasının ardından Cumhurbaşkanı ile ilişkilerde farklı bir tarz sergiledi. Orgeneral Özel, Başbakan Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan’ı konutunda iftar yemeğinde de ağırlamıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler