Cumhuriyet Gazetesine operasyon

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu ve Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi, yazar Güray Öz gözaltına alındı. Can Dündar için de yakalama kararı çıkartıldı.

Cumhuriyet Gazetesine operasyon
Sabahın erken saatlerinde Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve yazarlarına operasyon düzenlendi. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Cumhuriyet Gazetesi yöneticisi 13 isim hakkında “terör örgütü FETÖ ve PKK adına faaliyette bulunmak” suçundan gözaltı kararı alırken, hakkında karar alınan kişilere operasyon düzenlenerek gözaltına alındıkları bilgisi verildi. 

Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik operasyonda gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu ile yazar ve okur temsilcisi Güray Öz gözaltına alındı. İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay yurtdışında olduğu için hakkında gözaltı kararı verildi. 

Operasyon kapsamında Cumhuriyet Vakfı İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay,  Cumhuriyet Vakfı’nın Yönetim Kurulu üyeleri Musa Kart ve Mustafa Kemal Güngör ile yazar Hikmet Çetinkaya’nın evinde de arama yapıldığı öğrenildi. Akın Atalay’ın yurtdışında olduğu için hakkında gözaltı kararı verildiği bildirildi. Yurt dışında bulunan gazetenin eski yayın yönetmeni Can Dündar hakkında da yakalama kararı çıkarıldığı kaydedildi.

Sabah gazetesi, operasyonun “Cumhuriyet Gazetesi hakkında Ağustos ayı içerisinde başlatılan ve gazetenin terör örgütleri FETÖ ve PKK adına suç işledikleri iddiasıyla yürütülen bir soruşturma kapsamında gerçekleştirildiğini” duyurdu. 

BAŞSAVCILIKTAN OPERASYON AÇIKLAMASI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhuriyet Gazetesi’ne yönelik operasyonla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada “Cumhuriyet Gazetesi ve Cumhuriyet Vakfı yöneticileri hakkında,  ‘FETÖ/PDY ve PKK/KCK terör örgütlerine üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek’ suçlarından bir kısım şüpheliler hakkında soruşturma başlatılmıştır” denildi.

 15 İSİM VAR

Gözaltı listesinde gazetenin yazar ve yöneticilerinin de bulunduğu 15 kişinin isminin olduğu öğrenildi.


CHP'Lİ VEKİL PAYLAŞTI

CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, Cumhuriyet gazetesine yönelik operasyon başlatıldığını duyurdu. Yarkadaş, twitter'da Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu'nun gözaltına alındığı bilgisini paylaştı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem