Cumhuriyet 88 yaşında

Cumhuriyetimiz 88 Yaşında... Cumhuriyetin ilanının 88. yıl dönümü tüm yurtta, dış temsilciliklerde ve KKTC'de kutlanıyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığındaki devlet erkanının Anıtkabir'e çelenk koymasıyla başlayan törenler, Gül'ün TBMM'de kutlamala

Cumhuriyet 88 yaşında

Cumhuriyetimiz 88 Yaşında... Cumhuriyetin ilanının 88. yıl dönümü tüm yurtta, dış temsilciliklerde ve KKTC'de kutlanıyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığındaki devlet erkanının Anıtkabir'e çelenk koymasıyla başlayan törenler, Gül'ün TBMM'de kutlamaları kabulüyle devam edecek. Törenlere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katılacak.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Eskişehir ve Bursa'da düzenlenecek 'Cumhuriyet Yürüyüşü'ne iştirak edecek.

GEÇİT TÖRENLERİ İPTAL
Başbakanlık Van depremi nedeniyle, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenleri çerçevesinde tören geçişi, resepsiyon gibi kutlama faaliyetlerini iptal etti. Bu konudaki genelge dünkü Resmi Gazete’de yayımlandı.

Genelgeyle, okullardaki konser, balo, resmi geçit ve tüm programlar iptal edildi. Cumhuriyet Bayramı’nın bu yıl sadece çelenk konarak kutlanacağı belirtildi.

ERDOĞAN'DAN 'ANAYASALI' MESAJ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajında yeni Anayasa vurgusu yaparak, “Çağdaş ve evrensel değerler çerçevesinde hazırlayacağımız bir Anayasa, hem aziz milletimizi birbirine daha da kenetleyecek hem de Cumhuriyetimizin temellerini çok daha sağlam ve sarsılmaz bir hale getirecektir’’ dedi.

ABDULLAH GÜL'ÜN MESAJI
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhuriyet'in kuruluşunun 88. yıl dönümü sebebiyle bayram mesajı yayınladı. Mesajında Van depremine ayrı paragraf açan Gül, "Halkımız, dayanışmanın, yardımlaşmanın ve kardeşliğin en güzel örneğini vermiş, Van için tek yürek olmuştur." dedi.

Cumhurbaşkanı Gül'ün, Cumhuriyet Bayramı mesajına milleti sevgiyle, muhabbetle selamladığını belirterek başladı. "En büyük bayramımızı coşkuyla kutluyor, Cumhuriyetimizi 88. yılına ulaştırmanın kıvancını ve mutluluğunu yaşıyoruz." diyen Gül, Türk milletinin, Atatürk'ün önderliğinde insanüstü bir gayret ve fedakarlıkla, bağımsızlık mücadelesinde eşsiz bir zafer elde ettiğini, Cumhuriyet'in kurulmasıyla da kendi devletinin yegane sahibi olduğuna işaret etti.

Cumhuriyetin, milli egemenliğe dayanan, gücünü halktan alan, iktidarın millete ait olduğu bir rejim anlamına geldiğine dikkat çeken Gül, "Türkiye'nin, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olarak, kurum ve kurallarıyla işleyen bir demokrasi düzenine, güçlü bir ekonomiye ve yurtta sulh, cihanda sulh ilkesi temelinde aktif bir dış politikaya sahip olması, hiç şüphe yoktur ki milletimizin en önemli kazanımlarıdır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem