Cumhurbaşkanlığına aday olacak mı?

Ekonomiden sorumlu eski devlet bakanı Kemal Derviş, İzmir'de katıldığı bir toplantıda, cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağının sorulması üzerine, "Yok. Gerçekten gündem dışı bir şey. Tamamen siyasi. Cevap vermek anlamsız olur" dedi.2001 yılında ABD'den gel

Cumhurbaşkanlığına aday olacak mı?

Ekonomiden sorumlu eski devlet bakanı Kemal Derviş, İzmir'de katıldığı bir toplantıda, cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağının sorulması üzerine, "Yok. Gerçekten gündem dışı bir şey. Tamamen siyasi. Cevap vermek anlamsız olur" dedi.

2001 yılında ABD'den gelerek, ekonomiden sorumlu Devlet Bakanlığı'na atanan ve bu görevi bir yıl yapan Kemal Derviş, Ege Sanayici ve İşadamları Derneği'nin konuğu olarak geldiği İzmir'de iş dünyasının sorularını yanıtladı.

"CHP ÇATISI ALTINDA BİRLEŞMEK GEREKİRDİ"

Derviş, bir soru üzerine solun birleşmesi için çaba harcadığını, Yeni Türkiye Partisi arayışını doğru bulmadığını belirterek, "Ben bütün hayatım boyunca sosyal demokrat oldum merkez solda oldum. Bu yaklaşım muhafazakar olduğunu söyleyen Almanya Başbakanı Merkel bile sosyal demokrattır. Ben şunu istedim. İki büyük güce dayanmalı, yarışma olmalı. Türkiye'de orta solun birleşmesinin gerekli olduğuna inandım. CHP ve DSP'nin iki ayrı parti olarak seçime girmesini doğru bulmadım. Ortada DSP ve CHP varken üçüncü bir parti kurmanın ve 2002 seçimlerine üç parti olarak girmenin nasıl bir mantığa dayanmadığını anlayamadım. Esas çabam bu üç grubu birleştirmekti. CHP çatısı altında birleşmeyi doğru buluyordum" dedi. 

"KÖŞK ADAYLIĞI GÜNDEM DIŞI"

Adı cumhurbaşkanlığı adaylığı için geçen Kemal Derviş, işadamlarının "Cumhurbaşkanlığı adayı olmayı düşünüyor musunuz?" sorusuna, "Yok. Gerçekten gündem dışı bir şey. Tamamen siyasi. Cevap vermek anlamsız olur" yanıtını verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler