Cumhurbaşkanının evinde arama

Fransa eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin evinde ve ofisinde arama yapıldığı bildirildi.

Cumhurbaşkanının evinde arama

Polis, Fransa eski devlet başkanı Nicolas Sarkozy’nin evi ve ofislerinde, cumhurbaşkanlığı seçimi kampanyasının finansmanı için yasadışı yollardan fon aktarıldığı soruşturmalarıyla ilişkili olarak arama yaptı.

Sarkozy’nin hissedarı olduğu bir avukatlık bürosunda da aramalar yürütüldüğü gelen haberler arasında.

Soruşturma, Fransa’nın en zengin kadını Liliane Bettencourt'un Sarkozy'ye 2007 yılındaki seçim kampanyasının finansmanı için yasadışı yollardan fon aktardığı iddiaları üzerine başlatılmıştı.

Sarkozy kampanyasında hukuk dışı uygulamalar olduğu iddialarını reddediyor.

Avukatı Thierry Herzog Fransız haber ajansı AFP’ye yaptığı açıklamada Sarkozy’nin ailesi ile birlikte Kanada’da olduğunu söyledi.

Mayıs’ta yapılan başkanlık seçimlerinde Sarkozy koltuğunu Sosyalist rakibi Francois Hollande’da kaptırmış, Haziran’da ise dokunulmazlığı kaldırılmıştı.

İddialara göre Bettencourt eski Fransız başkanın seçim kampanyasına on binlerce Euro aktardı.

Ancak kanunlara göre, Fransa’da kampanyalara yapılabilecek kişisel finansman 4,600 eurodan fazla olamaz.

Liliane Bettencourt'un eski muhasebecisi, patronunun Sarkozy'nin 2007 yılındaki seçim kampanyasının finansal sorumlusu olan Eric Woert'e elden 150 bin Euro verildiğini iddia etmişti.

Aynı soruşturma kapsamında gizli tanıklar da 2007 seçim kampanyası sırasında Sarkozy'nin Bettencourt'u birçok kez ziyaret ettiğini ve kendisinden para aldığını öne sürmüştü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler