Cumhurbaşkanı'ndan mesaj

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin, Edirne'nin sembolü, Türkiye'nin zengin tarihsel ve kültürel birikiminin ayrılmaz bir parçası olduğunu belirtti.Cumhurbaşkanı Gül, Edirne Valisi Gökhan Sözer'e gönderdiği mesajda, dünyanın e

Cumhurbaşkanı'ndan mesaj

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin, Edirne'nin sembolü, Türkiye'nin zengin tarihsel ve kültürel birikiminin ayrılmaz bir parçası olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Gül, Edirne Valisi Gökhan Sözer'e gönderdiği mesajda, dünyanın en eski spor organizasyonları arasında yer alan Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yüzyıllardır nesilden nesile aktarılarak yaşatılan önemli bir kültür mirası olduğunu ifade etti.

UNESCO'nun Kırkpınar'ı ''İnsanlığın Somut Olmayan Kültür Mirası'' listesine kaydetmesinin, bu köklü geleneğin dünyadaki özgün yerini en güzel şekilde ortaya koyduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, mesajında şunları kaydetti:

''Kırkpınar, Edirne'nin sembolü, zengin tarihsel ve kültürel birikimimizin ayrılmaz bir parçasıdır. Her yıl ayrı heyecana sahne olan, ulusal ve uluslararası seviyede ilgi gören Kırkpınar, Edirne'nin ve ülkemizin tanıtımına büyük katkı sağlamaktadır. Milletimizin Kırkpınar geleneğini, daha da zenginleştirerek en iyi şekilde sürdüreceğine inanıyorum.

650. Tarihi Kırkpınar Güreşleri ve Kültür Etkinlikleri Haftası'nın düzenlenmesinde emeği geçen herkesi tebrik ediyor, tüm güreşçilerimize başarılar diliyor, Edirneli vatandaşlarıma selam ve sevgilerimi sunuyorum.''
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler