Cumhurbaşkanına hakaretten hakim karşısına çıktı

Ulusal Parti Genel Başkanı Gökçe Fırat Çulhaoğlu, "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan 6 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada hakim karşısına çıktı. Çulhaoğlu savunmasında, hakkında açılan bu davanın kumpas olduğunu söyledi.Cumhurbaşka

Cumhurbaşkanına hakaretten hakim karşısına çıktı

Ulusal Parti Genel Başkanı Gökçe Fırat Çulhaoğlu, "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan 6 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada hakim karşısına çıktı. Çulhaoğlu savunmasında, hakkında açılan bu davanın kumpas olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla gözaltına alınıp 18 gün cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edilen Ulusal Parti Genel Başkanı Gökçe Fırat Çulhaoğlu hakkında 6 yıl 8 ay hapis istemiyle açılan davanın ilk duruşması görüldü.

İstanbul 8'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada Ulusal Parti Genel Başkanı tutuksuz sanık Gökçe Fırat Çulhaoğlu avukatıyla birlikte hazır bulundu. Sanık Çulhaoğlu'ın yakınları ve partililerde duruşmaya izleyici olarak katıldı.

İddianamenin okunması ve kimlik tespitinin ardından Sanık Çulhaoğlu'ın savunmasına geçildi. Çulhaoğlu, mahkemeye 3 sayfalık yazılı savunmasını okudu.

Kumpas sonucunda hakkında bu davanın açıldığını savunan Çulhaoğlu, gözaltına alınış şeklini anlattı. Çulhaoğlu ifadesinde, "29 Mayıs 2015'te bir internet sitesi söz konusu videoyu yayınladı. 29 Mayıs'ı 30 Mayıs'a bağlayan gece yarısı saat 05.00'da savcılığa bir telefon ihbarı yapıldı. Hemen o gece nöbetçi savcılık hakkımda yakalama emri çıkarttı. Bu emir de emniyet tarafından saat 13.00'da yerine getirildi. Üstelik gözaltına alınmam evimde veya iş yerimde değil, sokak ortasında oldu. Yani emniyet tarafından teknik takip yapılarak gözaltına alındım" diye konuştu.

DAVALARIN BİRLEŞTİRİLMESİNİ TALEP ETTİ

Çulhaoğlu ifadesinde, yaşadığı olaylar sonucu kendisine bir kumpas kurulduğu izlenimine vardığını belirterek, "Kumpas izlenimi kuvvetlendiren bir başka olgunun ise hakkında Ankara'da videoyla ilgili nedeniyle Başbakana hakaretten açılan dava olduğunu hatırlattı. Çulhaoğlu, "Yani şu anda aynı video ile ilgili Ankara'daki Asliye Ceza Mahkemesi'nde Başbakan'a hakaretten açılmış bir dava ile şimdi yargılandığım İstanbul 8. Asliye Ceza Mahkemesi'nde Cumhurbaşkanı'na hakaretten açılmış bir dava var. Aslında Ankara'da açılan dava videonun, Cumhurbaşkanı'na hakaretle hiçbir ilgisinin olmadığının delilidir" ifadelerini kullandı.

Videonun Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde yayınlandığını, ayrıca bu videonun bazı yerlerinde montaj yapıldığını belirten Çulhaoğlu, bu davanın reddedilerek Ankara'daki dava dosyasıyla birleştirilmesi talebinde bulundu.

Ara kararını açıklayan mahkeme, Ankara'daki Asliye Ceza Mahkemesi'ne yazı yazılarak dosyanın incelenmek üzere istenmesine, hukuki ve fiili bir bağlantının tespit edilmesi durumunda dosyanın birleştirilmesi için izin istenmesine karar verdi. Duruşma ertelendi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Gökçe Fırat Çulhaoğlu hakkında,Youtube'da yayınlanan bir videoda yaptığı konuşmayla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı hakaret ve tehdit suçlamasıyla soruşturma başlatılmıştı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Çulhaoğlu'nun Youtube'da yayınlanan bir videoda yaptığı konuşmada Tayyip Erdoğan'ı iple mi asalım? Yüzde elli ne derse onu yapacağız" şeklindeki sözleriyle elinde ucu halka yapılmış, idam urganı ilmeği haline getirilmiş, yeşil renkli ipi sallayarak ağır hakaretlerde bulunduğu ve videonun altında "Gökçe Fırat'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çok ağır hakaret" başlığının konulduğu kaydedilmişti. Bu başlıkla amacın Cumhurbaşkanı'na hakaret olduğu ve ilgili siteye girenlerin bu şekilde dikkatinin çekilmesinin amaçlandığı belirtilmişti.

6 YIL 8 AY HAPSİ İSTENİYOR

Çulhaoğlu'nun videoda yapmış olduğu konuşmanın düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceği belirtilen iddianamede, videodaki beyanların cebir ve şiddet içeren sözler niteliğinde olduğu bilgisine yer verildi. İddianamede, Çulhaoğlu'nun Cumhurbaşkanı'na hakaret ve tehditten 6 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle cezalandırılması istendi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem