Cumhurbaşkanına hakarete 2 tutuklama

Cumhurbaşkanına hakaret etmek suçundan gözaltına alınan 4 şüpheliden 2'si tutuklanarak cezaevine gönderildi. 2 şüpheli ise adli kontrolle serbest bırakıldı.Sosyal paylaşım siteleri üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında hakaret içerikli pay

Cumhurbaşkanına hakarete 2 tutuklama

Cumhurbaşkanına hakaret etmek suçundan gözaltına alınan 4 şüpheliden 2'si tutuklanarak cezaevine gönderildi. 2 şüpheli ise adli kontrolle serbest bırakıldı.

Sosyal paylaşım siteleri üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında hakaret içerikli paylaşım yapan 4 şüpheli hakkında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatları tarafından savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Şikayetleri işleme koyan savcılık 4 şüpheli hakkında soruşturma başlatarak, gözaltı kararı aldı. Dün ve bugün terör polisleri tarafından İstanbul'da gözaltına alınan şüpheliler, İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi.

Basın Bürosu Savcılığı tarafından sorgulanan şüphelilerden Erdener K.'nin, suça konu "Hayat kısa, katil uzun" tweetini eski sevgilisi için yazdığını söylediği öğrenildi. Erdener K.'nin ifadesinde, "Kız arkadaşımın soyadı ve lakabı Uzun'du. Ayrıldık, ona olan kızgınlığıma istinaden yazdım" dediği kaydedildi.

"DALGINLIKLA YAZDIM"

Gözaltına alınanlardan üniversite öğrencisi Mehmet B., "Finlandiya başbakanı evini mültecilere açıyormuş" şeklinde başlayan ve devamında Erdoğan ve Cumhurbaşkanlığı sarayı hakkında sinkaflı sözler içeren tweeti nedeniyle ifade verdi. Mehmet B.'nin savunmasında "Finlandiya ile ilgili bir haber okudum. Buna istinaden bir anlık dalgınlıkla yazdım, sonra sildim. Cumhurbaşkanını kastetmedim" ifadelerini kullandığı belirtildi.

Şehit haberlerinin ardından Twitter'da Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında küfür içerikli paylaşım yapan üniversite öğrencisi Anıl Deniz B.'nin savunmasında, "Şehit haberlerini duydum. Moralim bozuldu. Alkolün etkisiyle onları yazdım" dediği öğrenildi.

Facebook hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını paylaşarak altına hakaret içerikli ileti yazan ve iletişim alanında çalıştığı öğrenilen 34 yaşındaki Gülçin S. ise savunmasında, paylaşımıyla Abdullah Öcalan'ı kastettiğini söylediği ifade edildi.

Şüphelilerin tamamı savcılık sorgusunun ardından tutuklama istemiyle Nöbetçi Hakimliğe sevk edildi.

Şüphelilerden Mehmet B. ve Anıl Deniz B. hakimlik sorgularının ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer şüpheliler Erdener K. ve Gülçin S. ise adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler