Cumhurbaşkanı’na alenen hakaretten tutuklandı

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a alenen birden fazla kez hakaret" suçundan hakkında tutuklama istemli yakalama kararı çıkarılan Today's Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş, tutuklanarak cezaevine gönderildi."Cumhurbaşkanı Recep Tayyip E

Cumhurbaşkanı’na alenen hakaretten tutuklandı

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a alenen birden fazla kez hakaret" suçundan hakkında tutuklama istemli yakalama kararı çıkarılan Today's Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret" suçundan hakkında başlatılan soruşturmada ifade verdikten sonra adli kontrolle serbest bırakılan Today's Zaman Gazetesi Genel Yayın yönetmeni Bülent Keneş, savcılığın itirazı üzerine çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

İstanbul Nöbetçi 7'nci Sulh Ceza Hakimliği'nde yaptığı savunmasında, "Bir gün önce verilen karar ile bir gün sonra kararın değiştirilmesini anlayamıyorum. Hukuki bulmuyorum. Ben gazetecilik görevimi ve mesleğimi icra ediyorum. Serbest kaldıktan sonra tweetlerine devam ediyor diye yakalama gerekçesini kabul etmiyorum. Hakimliğinizce de bu durumun değerlendirilmesini istiyorum. Açıkça sansür uygulanmaktadır. Serbest bırakılmamı talep ediyorum" dedi.

Kararını açıklayan hakimlik, şüpheli hakkında İstanbul 4'üncü Sulh Ceza Hakimliği tarafından çıkarılan yakalama emrine değindi. Hakimlik, kuvvetli suç şüphesini gösteren olgular ve tutuklama nedeninin bulunması, atılı suçun mahiyeti, mevcut delil durumu, suça dair yasada yazılı cezanın üst haddini dikkate alarak Keneş'in tutuklanmasına karar verdi.

Keneş, adliyedeki işlemlerinin ardından tutuklanarak Metris Cezaevi'ne götürüldü.

"YENİ DELİL OLMAKSIZIN TUTUKLANDI"

Keneş'in avukatları ve beraberindeki bir grup İstanbul Adalet Sarayı önündeki meydanda basın açıklaması yaptı. Keneş'in avukatı Hasan Günaydın, müvekkilinin haksız bir kararla tutuklandığını ileri sürdü. Avukat Günaydın, "Tweetleri dolayısıyla gözaltına alınan Bülent Keneş Bey maalesef aradan 24 saat geçmeden ve dosyada herhangi yeni bir delil eklenmeden yeniden tweet attığı gerekçesiyle tutuklandı" dedi.

"KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ"

"Nöbetçi hakimliğe itiraz ettiğimizi ifade etmemize rağmen sayın hakim itirazlarımızı dahi değerlendirmedi" diyen Av. Günaydın, "Hakim bey bize "Benim görevim size burada tutuklama kararını tebliğ etmek" şeklinde ifade etti. Yeni bir soruşturma konusu olabilecek yeni tweetler gerekçe gösterildi. Hakaret suçundan soruşturma açılması şikayete bağlıdır. Oysa bildiğimiz kadarıyla yeni tweetlerle ilgili henüz şikayet yoktur. Önümüzdeki süreçle ilgili itirazlarımızı sunacağız" diye konuştu.

"ÜMİT EDİYORUM SERBEST KALIR"

Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Abdulhamit Bilici ise, Keneş'in tutuklanmasını eleştirerek, "Olayı başlık olarak atmak gerekirse şu, "Bir gazeteci, Türkiye'yi dünyaya anlatan bir gazetenin genel yayın yönetmeni tutuklandı" ifadesini kullandı.

Keneş'e destek olmak için adliyeye gelen Gazeteci Yavuz Baydar ise "Ümit ediyorum bu son olur ve arkadaşımız da itirazımız üzerine serbest kalır" diye konuştu.

TUTUKLAMA İSTENMİŞ ADLİ KONTROLLE SERBEST BIRAKILMIŞTI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu Savcılarından Umut Tepe'ye Twitter'da yaptığı paylaşımlar nedeniyle ifade vermişti. Keneş, ifadesinin ardından "Cumhurbaşkanına alenen birden fazla kez hakaret" suçundan tutuklama istemiyle İstanbul Nöbetçi 4'üncü Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilmişti. Savcılığın tutuklama yönündeki talebini reddeden hakimlik, Keneş'in yurt dışına çıkış yasağı suretiyle adli kontrol altına alınmasına karar vermişti.

Keneş önceki gün adliye çıkışında yaptığı açıklamada, yurt dışı çıkış yasağına tepki göstererek, "Beni Türkiye'de daha geniş bir hapishanede hapsetmeye çalışanlara bu yaptıklarının ne kadar berbat bir şey olduğunu hissettireceğim. Yaptıklarına pişman edeceğim. Serbest bıraktıklarına da pişman olacaklar" ifadelerini kullanmıştı.

SAVCI SERBEST BIRAKILMASINA İTİRAZ ETTİ HAKİMLİK YAKALAMA ÇIKARDI

Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu Savcısı Umut Tepe, Keneş'in adliye çıkışında yaptığı açıklamalar ve sonrasında Twitter'dan yaptığı paylaşımlar nedeniyle serbest bırakılmasına itiraz emişti. Savcılık, Keneş'in atılı suçu işlediğine dair kuvvetli suç şüphesinin varlığı ve tutuklama nedeninin bulunması gerekçesiyle hakkında tutuklamaya yönelik yakalama emri çıkarılmasını istedi. Savcılığın itirazını değerlendiren ve İstanbul Nöbetçi 4'üncü Sulh Ceza Hakimliği kararını geri alarak, Keneş hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarmıştı.

Hakimliğin bu kararı üzerine Bülent Keneş, dün akşam saatlerinde Zaman Gazetesi'nin Yenibosna'da bulunan binasında gözaltına alındı. Geceyi emniyette geçiren Keneş, bugün sabah saatlerinde adliyeye sevk edilmişti. Keneş, Metris Cezaevi'ne gönderildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler