'Cumhurbaşkanı taraf olacak!'

Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Erdoğan, Yozgat'ta halka hitap etti. Aşırı sıcağın da etkisiyle Cumhuriyet alanının orta kısmı boş kaldı. Vatandaşların bir bölümü Erdoğan'ı, gölgelik bölgelerden izlemeyi tercih etti.Yozgat'ın Cumhurbaşkanlığı seçimine yüzde

'Cumhurbaşkanı taraf olacak!'

Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Erdoğan, Yozgat'ta halka hitap etti. Aşırı sıcağın da etkisiyle Cumhuriyet alanının orta kısmı boş kaldı. Vatandaşların bir bölümü Erdoğan'ı, gölgelik bölgelerden izlemeyi tercih etti.

Yozgat'ın Cumhurbaşkanlığı seçimine yüzde 84'le, Anayasa'yı değiştirmesine ise yüzde 77 ile 'evet' dediğini belirten Başbakan Erdoğan, bozok yaylasının her zaman farklı olduğunu söyledi. Erdoğan konuşmasının başında 'Cumhurbaşkanını halk mı seçsin?' dediklerinde CHP, MHP ve BDP'nin hangi yüzle halka geleceklerini sordu. Anayasa'nın, Cumhurbaşkanının tarafsız olacağını belirttiğini söyleyen Başbakan Erdoğan, "Cumhurbaşkanı kime karşı tarafsız olacak, millete karşı tarafsız olacak, 77 milyona karşısında ayırım yapmayacak, siyasi görüşler, etnik kökenler, mezhepler arasında devletin kurumları arasında ayırım yapmayacak. Amma milletin çıkarı, bayrak, milletin istikbali ise Cumhurbaşkanı taraf olacak. Ülkesinin, miletinin bayrağının tarafında olacak. Bugüne kadar hiçbir Cumhurbaşkanı tarafsız olmadı. İsmeti İnönü, Fahri Korutürk, Süleyman Demirel, Ahmet Necdet Sezer tarafsız mıydı? Hepsinin de tarafı, siyaseti vardı. ''

Başörtü meselesinde milletin özgürlükten yana olduğunu, hatırlatan Başbakan Erdoğan,

"Devlet yasaktan yana oldu. Millet, milli ve manevi değerlerine özgürlük, saygı istedi. Devlet her zaman baskı, zulümle geldi. Vatandaş inançlarına, kültürlerine, dini değerlerine özgürlük istedi. Devlet her zaman inkar etti, reddetti, asimile etmeye çalıştı. Tarafsız görünenlerin hepsi, vesayetin yanında yer aldılar" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler