Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan flaş açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç'teki bayramlaşma töreninde FETÖ ile yürütülen mücadele, belediyelere kayyum atanması, idam tartışmaları ve Suriye gibi pek çok konuda flaş açıklamalarda bulundu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan flaş açıklamalar
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Van'daki bombalı saldırıda yaralan 53 kişiden 52'sinin hastaneden çıktığını söyledi. Erdoğan, Biz şu mübarek bayramın birinci gününde, Van’da 1000 kilo bombayı patlatan alçakları er ya da geç döktükleri kanda boğacağız" diye konuştu. Cumhurbaşkanı, kayyum atanan belediyeler için şunları söyledi: "Seçilmişler görevden nasıl alınır' diyorlar. Bal gibi de alınır. Seçilmiş olmak size sınırsız devlet, millet aleyhinde tasarruf yetkisi vermez. Devletin paraları ile sana teslim edilen iş makinelerini sen kalkıp da terör estirmek için kullanırsan yargı gelir sana bunun hesabını sorar." Erdoğan, "Seçimle iş başına gelmiş olmak hiç kimseye elindeki imkanları terör örgütlerine peşkeş çekme hakkı ve yetkisi vermez" dedi.

Erdoğan'ın açıklamaları özetle şöyle: "Bu bayrama kayıplarımızdan dolayı yüreğimiz yaralı aynı zamanda geleceğe dönük ümidimiz güçlenmiş olarak giriyoruz. En son bayramın birinci günü Van'da meydana gelen hadiseyi hep birlikte yaşadık. 53 yaralımız, gazimiz oldu. Hepsine Allah'tan şifa diliyorum. Van'daki bu hadisede Allah'a hamdolsun şu an itibarıyla yaralılarımızın tamamı biri hariç hastaneden çıkmış durumda.

'SİZLERDEN RAZIYIM'

Yol arkadaşı olarak ben sizlerden razıyım inşallah sizler de benden razısınız. Durmak yok yola devam dedik, beraber devam ettik. Yollarımızın sonradan birleştiği arkadaşlarımı da ben en başından beri varmış gibi kabul ediyorum. Sevinçleri olduğu kadar kederleri de paylaştık. Tarihi başarıların altındaki imza hepimize aittir. Hiç bitmeyecek gibi gelen kara gecelerde birbirimize kılavuzluk ettik. 2002'den beri süregelen kesintisiz mücadele döneminde hep birlikteydik. Bu kenetlenme olmasaydı ne 2007'deki vesayet savaşında ne Gezi ne 17-25 Aralık darbe girişimlerinden ne de terör kılıflı uluslararası operasyonlardan ne de en son maruz kaldığımız darbe teşebbüsünden milletimizi kurtarma imkanımız olmazdı. Sadece siyasi ve bürokratik saldırılara karşı değil en modern silahlara karşı da direnecek dirayete sahip olduğumuzu gösterdik.  Milletle aranızda siz yürüdüğünüzde 79 milyonu arkanızdan yürütecek bir ilişki varsa hiç korkmayın. 367 garabeti de çıkarsalar, terörle, tankla da üzerinize gelseler hiç fark etmez. Milletin çoğu kez görünmeyen fakat varlığını daima hissettiğimiz gücü rakipsizdir. Bu gücün ardında iman vardır, birlik, beraberlik, kardeşlik vardır.Sivas’tan bir kardeşimiz, köprünün yakınında oturuyor, annesi, babası bize anlatıyor. Çıkma kararını verdiği zaman iki rekat şehitlik namazı kılıyor, hanımı diyor ki, ben de geleceğim. O da hazırlığını yapıp köprüye hemen iniyorlar ve orada şehadete yürüyor. Çetin kardeşimiz orada şehit oluyor ve hanımı beraber geldiği, o 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden yalnız dönüyor.

100 KİLO BOMBA PATLATAN ALÇAKLARI DÖKTÜKLERİ KANDA BOĞACAĞIZ

79 milyon tek millet. Kardeşlerim bunu sağlayacağız. Biz şu mübarek bayramın birinci gününde, Van’da 1000 kilo bombayı patlatan alçakları er ya da geç döktükleri kanda boğacağız.Devletin içinde devlet asla olmaz. Olmadı, olmayacak. Pensilvan'ya mı kaçar, nereye kaçarsa kaçsın, sonuna kadar kovalayacağız. Onlar kaçacak biz kovalayacağız.

İDAM TARTIŞMALARI

Bazı Avrupalı liderle bize diyorlar ki, 'İdamı savunuyorsunuz'. Bakın dedim, siz bizim yaşadıklarımızı yaşamadınız. Millet istiyor, parlamento da bu kararı veriyorsa siz buna karşımazsınız. Buna karar verecek olan Avrupa Birliği değildir. Bugün dünyanın büyük bir çoğunluğunda bu var mı, var. Sadece kara Avrupası dünyadaki bazı ülkeleri kendisine örnek göstererek bunu konuşuyor. G20 Zirvesi'nde bunları dünya liderleriyle konuştum. Hepsi bir yandan takdir ediyor bir yandan da idamı konuşuyor. 15 Temmuz'da ortaya konulan kahramanlık tüm dünyanın takdirini kazandı.

FETÖ DENİLEN ÖRGÜTE KARŞI ÖNEMLİ MESAFA KATETTİK

Artık sıra bizdedir. Millete zaten çok borcumuz var. Can borcu başta olmak üzere yeni borçlar eklendi. Darbe girişiminde olanlar başta FETÖ mensuplarıdır. Ama oyun büyük. 15 Temmuz bu oyunun bir aşamasıdır. Irak'ı, Suriye'yi, Afganistan'ı karıştırdılar. Bu hala devam ediyor. Oynanan oyun İslam dünyasında. Milletimiz bizden bu younu kökünden bozmamızı istiyor. Öncelikle FETÖ denilen örgütü bütün unsurlarıyla bir daha millete ihanet edemeyecek duruma getirmeliyiz. Önemli mesafe katettik.

BAL GİBİ GÖREVDEN ALINIR

Türkiye'ye dönük ihanetin diğer tarafından bölücü terör örgütü duruyor. Bunlar birbirinin aynısı. FETÖ'nün ihanetinin devamı çukur eylemleri aynı. PKK'nın güdümündeki bazı belediyeler kanlı saldırılarda çok aktif görev üstlendiler. Belediyelerin imkanlarını terörün emrine verenler terörün uşaklığını yapmışlardır. 28 belediye başkanı görevden alındı. 'Seçilmişler görevden nasıl alınır' diyorlar. Bal gibi de alınır. Seçilmiş olmak size sınırsız devlet, millet aleyhinde tasarruf yetkisi vermez. Devletin paraları ile sana teslim edilen iş makinelerini sen kalkıp da terör estirmek için kullanırsan yargı gelir sana bunun hesabını sorar.

BU KONUDA GEÇ BİLE KALINDI

Bu konuda geç bile kalındı. Aslında çok daha öncesinden gerekli adımlar atılmadı değil. 28 belediye başkanının yerine atamalar yaptı. Hangi partiden olursa olsun bunu ödemek zorunda. Tamamen hukuk içinde cereyan eden bu süreçlerin halkın menfaatine olduğundan kimsenin şüphesi olmasın. Bunların ora halkına yaptıkları zulmü yakından biliyorum. Her taraf leş. Bunlar belediyecilik yapmadılar. Vatandaşı bunlardan mahrum yaşamaya mahkum ettiler. Belediyecilik yapmak yerine örgütlere payandalık yapan, milletin imkanlarını, kamunun kendilerine verdiği yetkileri bu doğrultuda kullanan bu kişiler zaten gerçek anlamda belediye başkanı değildi. Seçimle iş başına gelmiş olmak hiç kimseye elindeki imkanları terör örgütlerine peşkeş çekme hakkı ve yetkisi vermez. Aynı iradenin hem PKK hem FETÖ için diğer belediyelerde, özellikle büyükşehir belediyelerinde de ortaya konmasının önünde hiçbir engel yoktur. Milletimizi 'ya devlet başa ya kuzgun leşe' noktasına getirmeden bu adımların atılması şarttır."

SURİYE SURİYELİLERİNDİR

Kimse Türkiye'nin Suriye'de farklı niyetler peşinde olduğumuzu göstermesin. Suriye, Suriyelilerindir. Suriye halkının memnun olduğu bu operasyondan sadece terör örgütleri şikayetçidir. Demek ki doğru yoldayız. Benzer bir çalışmanın Irak'ta yapılması gerektiğine inanıyoruz. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler