’’Cumhurbaşkanı neden hedef ? ’’ sorusunu yanıtladı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Türkiye'nin dünyada ciddi bir mesafe aldığını belirterek, "Ama birileri rahatsız oluyor ve kalkıp hedefe Cumhurbaşkanımızı koyuyor. Biz bunu geçmişte de gördük, yeni olan bir şey değil. Geçmiş tarih süreç

’’Cumhurbaşkanı neden hedef ? ’’ sorusunu yanıtladı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Türkiye'nin dünyada ciddi bir mesafe aldığını belirterek, "Ama birileri rahatsız oluyor ve kalkıp hedefe Cumhurbaşkanımızı koyuyor. Biz bunu geçmişte de gördük, yeni olan bir şey değil. Geçmiş tarih süreçlerinde de böyleydi. Türkiye'nin gelişimini gören ve nereye gideceğini hesaplayanlar önünü kesmek için adımlar atacaktır" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş A Haber TV'de canlı yayın konuğu oldu. Burada soruları yanıtlayan Topbaş, "Cumhurbaşkanı Erdoğan neden hedef" sorusuna yanıt verdi. Başkan Topbaş, "Sayın Cumhurbaşkanımız partimizin kurucu başkanı, uzun yıllar kendisiyle siyaset yaptık. İdeallerini hedeflerini biliyorum, ülkesini sevip sayan bir insan, insanımızı seven biri, duygusal biri hatta zaman zaman gözlerindeki yaşarmaları görmekteyiz. Ruhunda incelik ve zarafet vardır. Ben çok yakinen tanıyorum. Kendilerini 17 yaşlarından beri tanıdığım biri. Güzel olan Ülkesini seven, bütün idealleri bu ülkeyi geleceğe taşımak ve hak ettiği yere getirmeye çalışmasıdır. Maalesef son zamanlarda insanlar genel görünümden olgular üzerinden çıkıp detaylara inmiştir. Türkiye'nin şu anda geldiği yere baktığımızda gelişmeleri görüyoruz bu da birilerini endişelendirmiştir. Tarzını beğenmeyebilirler ama yaptığı işler ortada. Türkiye'de küresel ekonomik kriz etkisini göstermediyse, Bir iradenin ve yönetimin varlığından söz edebiliriz. Türkiye için çok büyük hedefler kondu, 2023, 2071 gibi hedefler söylendi ve Türkiye dünyada ciddi bir mesafe aldı. Bu yönüyle bakıldığında herkesin kabul ettiğini görüyoruz. Ama birileri rahatsız oluyor ve kalkıp hedefe Cumhurbaşkanımızı koyuyor. Biz bunu geçmişte de gördük, yeni olan bir şey değil. Geçmiş tarih süreçlerinde de böyleydi. Bir devletin gelişmesi, istikrarı, başarısı dost olmayan başkaları tarafından çok iyi karşılanmazdı. Türkiye'nin gelişimini gören ve nereye gideceğini hesaplayanlar önünü kesmek için adımlar atacaktır" dedi.

"ABDÜLHAMİT HAN'A KIZILSULTAN DİYENLER ŞİMDİ ERDOĞAN'A SALDIRIYOR"

"Biz bunu tarihte gördük" diyen Topbaş, "2. Abdülhamit'in 33 yılık yönetim döneminde etrafındaki sıkıntılara rağmen ülkeyi savaşa sokmadan ciddi bir istihbarat teşkilatıyla tüm gelişmeleri takip ederek dünyayı yakından izliyordu. Farklı ülkelere fotoğrafçılar göndererek ekonomik durumları görmek adına çalışan bir padişahın yönetimden gitmesi için çok çalışıldı. Kızıl sultan dendi, buna neredeyse Osmanlı'da birçok insan inandı artık gitsin dendi. 1909'da görevden ayrıldıktan sonra Osmanlı bugünkü Türkiye'nin 20 katı büyüklüğünde toprak kaybetti. Hedeflerine ulaştı birileri. Bunu başardılar. Şimdi başarıya koşan elini taşın altına koyan, gece gündüz çalışan, Türkiye'yi geliştiren ve bütün dünyada ezber bozduran yeni bir lider çıkıyor" diye konuştu.

İTALYAN GAZETESİNİN "SON BİN YILIN SELAHATTİN EYYUBİSİ" TANIMI HER ŞEYİ ANLATIYOR

Başkan Topbaş sözlerini şöyle sürdürdü:

"Daha geçenlerde İtalya'daki bir dergi makalesinde başlık olarak "son bin yılın Selahattin Eyyubi'si son Metro istasyonunda durduruldu" bu bile başlı başına yeter bir olaydır. Yani Türkiye'nin gelişmesi ve gideceği yer neresi bilindiğinde birileri endişeleniyor. Cumhurbaşkanı bugün bu iradeyi göstermemiş olsaydı Türkiye'de çok farklı şeyler olurdu. Türkiye'deki vesayeti ortadan kaldırarak, milli iradenin tecelli etmesinde önemli adımlar atmıştır."

Topbaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan saldırıların satrançta olduğu gibi "Şah-Mat" hedefiyle sürdürüldüğünü bu yüzden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hedef alındığın ama asıl hedefin Türkiye'nin geleceği olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem