Cumhurbaşkanı Gül dinleniyor mu? Açıkladı!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hollanda'ya hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu. Twitter'ın kapatılmasıyla ilgili eleştirilerini sürdüren Gül, kendisinin de dinlendiğine yönelik iddialara da "İhtimal dışı diyemem ama benim kaygım y

Cumhurbaşkanı Gül dinleniyor mu? Açıkladı!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hollanda'ya hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu. Twitter'ın kapatılmasıyla ilgili eleştirilerini sürdüren Gül, kendisinin de dinlendiğine yönelik iddialara da "İhtimal dışı diyemem ama benim kaygım yok" yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Gül'ün açıklamalarından satır başları şöyle:

"İnternetin, herhangi bir şekilde bu tip platformların tamamen kapatılması kanunen aslında mümkün değil. Ancak oralardaki ilgili sayfalarda suç işleniyorsa kapatılabilir, mevzuatımız şu anda bu şekilde. Bunu bilerek istismar edenlere de doğrusu fırsat vermemek gerekir"

"Twitter kapanmadı gördüğünüz gibi, kullananların sayısı 'kapandı' denildiği süreçte iki misli arttı. Bugünkü teknoloji bu şekilde. Hepimizin buna vakıf olmamız gerekir ve bunu bilmemiz gerekir. Zaman zaman bu tip büyük iletişim platformlarıyla problemler çıkabilir. Problemler çıkmadan büyük iletişim şirketleriyle çok sağlıklı diyaloglar ve iyi kanallar kurmak gerekiyor bugün"

"Bazı mahkeme kararları, özel kişilerle ilgili, siyasi ve ifade özgürlüğüyle ilgili olmayan, haklı gerekçelerden bahsedildi. Ben inanıyorum ki bunlar zaten twitter merkezi tarafından anlayışla karşılanacaktır ve bunların hepsiyle ilgili gerekli tedbirler alınıp bu tip yasaklar en kısa süre içinde kalkacaktır"

"İnanıyorum ki kısa süre içerisinde bu problem zaten bitecek. Bunlar tabi ki Türkiye gibi gelişmiş, Türkiye gibi bölgesinde önemli bir ülke, Türkiye gibi Avrupa Birliği ile müzakere yapan bir ülke için hoş olmayan durumlar oluyor. Onun için kısa süre içerisinde giderilecek"

"(Telefon dinlemeleri) Benimle ilgili de 'ihtimal dışı' diyemem. Çünkü teknolojinin geldiği noktada bunları tamamen engellemek mümkün değil. Ama şunu söylemek isterim ki bu konularla ilgili herhangi bir kaygım veya herhangi bir korkum söz konusu değildir"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler