Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türk-İş Genel Kurulu konuşması

Cumhurbaşkanı Erdoğan son 13 yılda Türkiye'nin geçmişten daha iyi durumda olduğunu ifade ederek asgari ücretin bin liraya çıkarıldığını, şimdi ise 1300 lira olacağını söyledi ve hiçbir işverenin 1300 lira altında ödeme yapamayacağını söyledi. 1.300'DEN AŞ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türk-İş Genel Kurulu konuşması

Cumhurbaşkanı Erdoğan son 13 yılda Türkiye'nin geçmişten daha iyi durumda olduğunu ifade ederek asgari ücretin bin liraya çıkarıldığını, şimdi ise 1300 lira olacağını söyledi ve hiçbir işverenin 1300 lira altında ödeme yapamayacağını söyledi.

1.300'DEN AŞAĞI ÖDEYEMEZ

"Türkiye'nin dünü bugününden daha iyi. Asgari ücret 1300 lira olacak. Asgari ücreti 1300 liranın altında hiçbir işveren ücret ödeyemez. Bu ister Batı'da olsun ister Doğu'da, 1300 lira vereceksin.

BEREKET EKONOMİSİ

İşverenler kanaat ekonomisine inanırsa kazancı bereketlenecek. Buna bereket ekonomisi diyorum."

erdogan_3902.jpg

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

AMAÇLARI ÜZÜM YEMEK DEĞİL BAĞCIYI DÖVMEK

"Bizim inancımızda işçinin emeği kutsaldır. Türkiye uzun yıllar 1 Mayıs krizleri yaşadı. 1 Mayıs'ın işçi bayramı olarak kutlanması için pek çok girişim yapıldı. Dikkat ediniz bu çabaların çoğunda 1 Mayıs bir bahane olarak kullanılmıştır. Başbakanlığım döneminde bu meseleye sahip çıktım. Fakat 1 Mayıs bahanesiyle ülkenin ve milletin huzurunu kaçırmak için uğraşanları bu da durdurmadı.

MAAŞ 1300 LİRANIN ALTINDA OLMAYACAK

Amaçları üzüm yemek değil bağcıyı dövmek. 1 Mayıs'ı kutlamak değil amaçları.. Türkiye'nin sadece 13 yılda yaşadıklarını gözden geçirdiğimizde umutlu olmak için çok nedenimiz var. Türkiye'nin dünü bugününden daha iyi. Asgari ücret 1300 lira olacak. Asgari ücreti 1300 liranın altında hiçbir işveren ücret ödeyemez. Bu ister Batı'da olsun ister Doğu'da, 1300 lira vereceksin.

Yılbaşından sonra emekli maaşların tabanında 1000 lira alt sınır haline gelecek. İşte emekçi dostu olmak budur. İş veren olarak siz de kanaat ekonomisini öğrenin. İşverenler kanaat ekonomisine inanırsa kazancı bereketlenecek. Buna bereket ekonomisi diyorum.

YENİ PROJELERİ HAYATA GEÇİRMELİYİZ

İstikrar ortamındaki en küçük bir zafiyetin ne tür sorunlar yarattığını gördük.  Bir yandan terör, bir yandan gelecek endişesi milletimizi bunalttı.  1 Kasım'da halkımız tercihini istikrardan yana kullanmıştır.  Halkımız 3 önemli kritik seçimden yorgun düştü. Yeni projelerimizi süratle hayata geçirmeliyiz. Hükümetimizin ve Başbakan'ımızın yanındayım.  Ben ülkemin ve milletimin alehine olacak hiçbir konuda tarafsız olmam, olamam. Benim tarafım ülkemin ve milletimin yanıdır. Esasen tüm sıkıntıların temelinde mevcut anayasasının yattığını biliyor.  Her seçimde milletimizin karşısında mahcup olmalarına rağmen inatlarından vazgeçmiyorlar.

DARBE ANAYASASIYLA YÜRÜMEYELİM

330'a yakın milletvekiline sahibiz. Herbir parti 3 üye versin anayasa izleme komitesi kuralım dedik. Diğerleri buna rağmen uymadı.  Önce 47 maddede uyum sağlandı. 4 temsilci paraf etti, diğer 2'si gelmiyor. Diğer 2'si için 47'yi çıkaramadık. 60 madde oldu, biz götürdük. Yine olmadı. Biz üzüm mü yiyeceğiz bağcıyı mı döveceğiz. Anayasamızı yapalım, darbe anayasasıyla yürümeyelim milletin anayasasıyla yürüyelim.

YELİN YENİ ANAYASA İLE TAÇLANDIRALIM

Sivil anayasanın yapılabileceği dönem açıldı. 4 yıllık güven iklimini yakalamasını dahi ekonomiyi nasıl hareketlendirdiğini, insanlarımızı nasıl umutlandırdığını görüyoruz. Bu şeref 26. dönem meclisine ve milletvekillerine ait olsun. Gelin yeni anayasa ile taçlandıralım.  Değil 2023 hedeflerine ulaşmak, o hedefleri geçecektir.

RUSYA SURİYE'DE NE ARIYOR?

Bölgede yaşanan olaylar sadece Suriye halkının komşularının sıkıntısı olarak göründü.  Dünyanın sırtını döndüğü Suriye sorunu nihayet teker teker her ülkenin kapısını çalmaya başladı.  Suriye'de yaşananları kesinlikle yok sayamayız.

Rusya Suriye'de ne arıyor? Oraya gitmek mecburiyetinde değilsiniz, katil Esed'in davetine gitmek zorunda değilsiniz.  Biz tüm komşularımız gibi Suriye'nin de toprak bütünlüğüne karşı değiliz ama şu an böyle bir hükümet yoktur.

SURİYE'DEKİ MUHATTAP SURİYE HALKIDIR

Bizim için Suriye'deki muhattap Suriye halkıdır. Onları da temsil eden ılımlı mualiflerdir. Bayırbuucak Türkmenleri gibi. Şam, Halep, Rakka başta olmak üzere Suriye'nin pekçok yerinde sayıları milyonlarla ifade edilen Türkmen kardeşlerimiz mevcuttur. Hatay Laskiye'nin Mardin'le Haseke'nin bir farkı yoktur. 100 yıllık statü 1.000 yıllık kardeşliği ortadan kaldıramaz. Suriye'deki karmaşa dünyanın farklı ülkelerinden ülkede bulunmasına neden oluyor. DEAŞ rejimden beslenmektedir, rejim ömrünü DEAŞ'la devam ettirmektedir.

PETROL ALIYOR YALANI

Rusya'yla bir moda ortaya çıktı. Nedir o, Türkiye DEAŞ'tan petrol alıyor. Bakın... Ailemi bu işe karıştırmak, işin ahlaki olmayan kısmıdır. Türkiye Cumhuriyeti'nin DEAŞ'tan petrol aldığını ispat etmeye mecbur yoksa iftiradır. İspat ederse ben durmam, edemezse o koltuğunu bırakır mı?

Türkiye'nin petrol aldığı yerler belli. Rusya, İran, Azerbaycan, Katar, Cezayir zaman zamanda Nijerya'dan karşılıyoruz. İran Devlet Başkanı'na dedim ki büyük yanlış içindesiniz. Böyle devam ederse karşılığı ağır olur bedelini İran olarak ağır ödersiniz. İftira ve yalan üzerine kurulu sistemler bu işi kullanıyor.

Bugüne kadar 12 milyonun yerinden edildiği, 380 bin insanın öldüğü Suriye'yi konuşuyoruz.  Bu sorun çözülmeden ne terörde ne de mülteci krizinde sonuca ulaşamayız."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem