Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan acıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Balkanların en büyük camisi olacak Namazgah Camii'nin temel atma töreninde konuşuyor.Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle;Namazgah Camii vatandaşlarımızın yardımlarıyla yapılacak. İnanıyorum ki bu c

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan acıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Balkanların en büyük camisi olacak Namazgah Camii'nin temel atma töreninde konuşuyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle;

Namazgah Camii vatandaşlarımızın yardımlarıyla yapılacak. İnanıyorum ki bu cami halklarımız arasındaki kardeşliği pekiştirecek.

Caminin yanında inşa edilecek bir arada yaşama müzesinin Arnavutluk'un çok kültürlülüğünü yansıtacağına inanıyorum.

Temelini attığımız cami inşallah daha yakın, daha güçlü işbirliğimizin göstergesi olacaktır.
İslamda bir ayrım yok sadece birlik var. Osmanlı Devleti'nde 35 Arnavut kökenli sadrazam yani Başbakan vardı.

Biz 600 yıldır Arnavut kardeşlerimizle beraber yaşadık ve bugünlere geldik.
Burada kendimizi daime evimizde hissettik.
 

Burada kendimizi daime evimizde hissettik, Arnavut kardeşlerimizin de aynı şekilde Türkiye'de evlerinde hissettiklerine inanıyorum.
 

Arnavutluk'un her köşesinde Osmanlı eserleri bulunmakta, biz bu eserleri TİKA vasıtasıyla restore edip Arnavut halkının hizmetine sunacağız.

Ülkemizde bir paralel devlet yapılanması ile mücadele ediyoruz. Devletimiz ve milletimiz açısından tehdit niteliği taşıyan bu yapıyı terör örgtü olarak mütalaa ediyoruz.

Dostumuz kardeşimiz olan Arnavutluk'ta da bu örgütün faaliyetleri olduğunu biliyoruz. Bu konuyu görüştük gereğinin yapılacağına inanıyorum. Müsamaha göstermeyeceklerine inanıyorum.

Tüm kurumlarımızla tüm imkanlarımızla ortak tarihi kültürel miraslarımızı yaşatmaya devam edeceğiz.
Bir sonraki ziyaretimde Cuma namazını temelini attığımız bu camide eda etmeyi ümit ediyorum.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem