Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da konuştu

şte satır başları...   -Cenevre müzakerelerine ılımlı muhalifler katılmama kararı verdiler.  Muhalifler ateşkes yapılmasını istiyor. Temennim o ki görüşmeler sağlıklı bir neticeye ulaşır.    -(Cizre'deki yaralılara ambulans gönderilmediği iddiları) Bunlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da konuştu
şte satır başları...
 
-Cenevre müzakerelerine ılımlı muhalifler katılmama kararı verdiler.  Muhalifler ateşkes yapılmasını istiyor. Temennim o ki görüşmeler sağlıklı bir neticeye ulaşır. 
 
-(Cizre'deki yaralılara ambulans gönderilmediği iddiları) Bunların hepsi yalan. Bir defa orada sürekli olarak ambulans var. Dün bakanımız da açıkladı. Güvenli bölgeye ambulansların girmesi söz konusu değil. Yaralını al ambulansların olduğu bölgeye getir, bunlar söyleniyor. Meclis'te bir de konferans yapmaya çalıştılar. Bu ideolojiktir. O ambulansları ateş menziline sokup ölümle karşı karşıya bırakmak amaç. Ateş menziline ambulansları sokup orada bir üstünlük temin etmek dertleri. Oradaki ilgili arkadaşlar da gerekli tedbirleri almakla yükümlüler. 
 
-(HDP'nin açlık grevi) Bunların yeri parlamento. Bunlar şu anda terör örgütüne uşaklık yapıyor Biz bu oyunlar gelmeyiz. Sen niye parlamentoda değilsin? Ne işin var orada? Birileri açlık grevi yapıyor eş başkanları tatilde. Büyükada'da bisikletle tatil yapanlar da var. Bunları da görüyoruz. Bizim Mehmekçiklerimizin verdiği micadele bir bekaa mücadelesidir. Taviz vermemiz de mümkün değildir. Cizre, Silopi tertemiz hale getirilecek. Temizlikten sonra kentsel dönüşüm değişim çalışmaları başlayacak. 6 bin kadar aileye kira kararı alındı kiraları ödeniyor. AFAD bir yandan çalışma başlatıyor, gıda desteklerini veriyor. Devletimiz burada tüm imkanlarıyla seferberdir. Hükümetimiz hangi bakana hangi görev düşüyor, bunu tasnifini yapmıştır. 
 
-(Başkanlık sistemi) Bu görev benim şahsi meselem değil. Bu konuyla ilgili ciddi manada rol alan arkadaşlarımız, akademisyenlerimiz, STK'larımız var. Hepsi değişik bölgelerde paneller konferanslar düzenlemek suretiyle halkımıza anlatıyorlar. Şu anda yüzde 55-60 oranında bir talep söz konusu, artacağına da inanıyorum. 
 
-(Leyla Zana ile görüşme) Bir defa yeminini yapması lazım yapmazsa bu kabul söz konusu olmaz. Ancak geçenlerde, yanındaki danışmanı ya da özel kalemi bilemiyorum, özel kalemimi arayarak söylediği bazı şeyler var. Görüşmelerini bu başlıklar altında düşünüyorsa gelmesine gerek yok.  Bu başlıklarda teröristbaşıyla ilgili ifadeler var. Teröristbaşının bu şartlarda yaşaması söz konusu değil. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem