Cumhurbaşkanı Erdoğan Gaziantep'te konuştu!

Erdoğan saldırının ardından Gaziantep'e geldi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gaziantep'te konuştu!
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Gaziantep'te gerçekleşen bombalı saldırının ardından bölgeye bir ziyarette bulundu.

Erdoğan'ın kente gelişi nedeniyle yoğun güvenlik önlemleri alındı.Önlemleri Cerablus operasyonunu yöneten komutanın denetlemesi dikkat çekti. Erdoğan valilikte brifing aldı. Büyükşehir Belediyesini ziyaret ettikten sonra Ulu Camide düzenlenen mevlide katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan 15 Temmuz  Demokrasi Meydanı'nda, "Birlik, Beraberlik ve Kardeşlik Mitingi"nde bir konuşma yaptı.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Terör 14 yaşındaki bir çocuğu intihar bombacısı olarak kullanıp kına gecesinde kan akıttı. Bu saldırıda 54 vatandaşımız hayatını kaybetti. Saldırı, öylesine vahşi ki hala kimliği tespit edilemeyen mevtalarımız var. Bu saldırıda hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifa diliyorum.Bir çocuğu kullanarak insanları katleden bu caniler akıttıkları kanda mutlaka boğulacaklardır. 

"İDAM KARARINI ONAYLARIM"

Milletim idam istiyor değil mi, bu konuda düşüncemi söyledim. Bu konuda kararı verecek olanlar milletvekilleridir. Bunu müzakare etmeliler ve ondan sonra bu kararı vermeli, karar önüme geldiğinde de ben bu kararı onaylarım. Bir taraftan darbe girişiminde 241 evladımız şehit olacak, burada 54... Bunca insanımız öldürülecek, öldürülenler elini kolunu sallayarak gezecek veya cezaevlerinde beslenecek. Bugün dünyanın büyük bir çoğunluğunda idam cezası hala var. Türkiye, terör örgütlerinin hiçbirine teslim olmamıştır.

"HAK ETTİKLERİ CEVABI ALDILAR"

Kına gecesinde kan dökenler Gazianteplilere baş eğdirebileceklerini sanıyorlarsa çok yanılıyorlar. Gaziantepliler burada, siz neredesiniz? 20 Ağustos saldırısı yapanlar ve yaptıranlar da, bu acıları istismar etmek isteyenler de hak ettikleri cevabı aldılar. Türkiye artık bu oyunlara gelmiyor. Terör örgütlerini kullanarak bu ülkeyi dize getireceklerini sananlar yarın kendi ellerinde patlayacak bombanın pimini çektiklerini bilmeliler.

"HER TÜRLÜ YARDIMI VERECEĞİZ"

Cerablus'un sahipleri Cerablus'a yerleşmeye başladılar. Cerablus'a dönmek isteyenlere her türlü yardımı vereceğiz. ÖSO'ya her türlü desteği verdik ve onlar da gerekli operasyonu yaptılar. Bu millet zaten gaziydi. Biz kimseye boyun eğer miyiz? Namerde boyun eğer miyiz, eğmedik ve eğmeyeceğiz. 2010 yılında PKK Gaziantep'e bombalı araçla saldırmış, 10 vatandaşımızı şehit etmişti. Gaziantep PKK'ya boyun eğdi mi? DAİŞ saldırdı, boyun eğdi mi? Burada nerede olurlarsa olsunlar. Onların da inlerine gireceğiz. Onları da neredelerse çıkartacağız.

"BU ŞARLATANIN PEŞİNDEN GİDENLERİNİZ VARSA..."

15 Temmuz'da FETÖ denilen ihanet şebekesi devletten gasp ettiği tanklarıyla, silahlarıyla Gaziantep'e de saldırdı. Peki Gaziantep FETÖ'ya boyun eğdi mi? Şimdi buradan sesleniyorum, eğer Pensilvanya'daki bu şarlatanların peşinden gidenleriniz varsa artık buradan kopun. Vatandaşlarımıza sesleniyorum, bu şarlatanların peşinden gidenlerden bildikleriniz varsa bunları karakollara, savcılıklara bildirin, gerekeni yapalım.

"ŞEHİDİN GAZİSİNİN KANI YERDE BIRAKILMAYACAK"

Gaziantepli yeri geldiğinde mavzeriyle, yeri geldiği zaman yumruğuyla yeri geldiği zaman yüreğiyle mücadele etmesini bilirdi. Teröristler düne kadar Karkamış'ı taciz ediyordu. Şimdi ordumuz onları kovalıyor. Şimdi kaçıyorlar. Onlar kaçacak biz kovalayacağız. Bu devlet hiçbir şehidinin, gazisinin kanını yerde bırakmadı, bırakmayacak.

"PKK VE DAEŞ'TEN NE FARKI VAR?"

Terör örgütlerinin isimleri farklı da olsa aynı amaca hizmet eden yapılar olduklarını biliyoruz. PKK ile DAİŞ arasında ne fark var? 241 insanımızı şehit eden FETÖ'nün PKK ve DAEŞ'ten ne farkı var? Eskiden bir ASALA vardı, diplomatlarımızı katlederdi. Bunların diğerlerinden bir farkı yok.

Bu millet üzerine gelen tank da olsa, kurşun da olsa, korkmadığını göstermiştir. Gerek PKK saldırılarında, gerek DAEŞ eylemlerinde gerek 15 Temmuz'da hayatını kaybedenlerin yakınları ile görüşme imkanım oldu. Hepsinin vakur duruşlarına şahit oldum. Bu milletin eli öpülür. Bu milletin alnı öpülür. Çünkü bu millet kendilerine haydi meydanlara, ölesiye dediğimizde Allah milletimizden razı olsun hep birlikte meydanlara, havalimanlarına yürüdüler. Böyle bir millet arkamızda olduktan sonra... Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılışını yaptık, bu milletle bunları yaparız.

"ALFABEDE HARF KALMADI"

Türk milletine ihanet eden örgütlere isim bulmaktan alfabede harf kalmadı. Bırakın bu isimleri. Biz bunların arkasındaki yüzü biliyoruz. Gelin bir önce ülkemizi de bölgemizi de dünyayı da bu terör belasından kurtaralım. Biz her zaman mücadeleye hazırız. Üzerimize düşeni yapmak konusunda kararlıyız. 

BRİFİNG ALDI

Gaziantep'teki terör saldırısının gerçekleştirildiği bölgede  incelemelerde bulunmak ve 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda, "Birlik, Beraberlik ve  Kardeşlik Mitingi"ne katılmak üzere kente gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep Valiliği'ni ziyaret etti .Erdoğan, burada Vali Ali Yerlikaya’dan hem geçen cumartesi gecesi kına eğlencesine düzenlenen ’canlı bomba’ saldırısı, hem de ’Fırat Kalkanı’ harekatının yürütüldüğü Cerablus ile komşu olan Karkamış sınırındaki gelişmeler ve kente ilişkin genel brifing aldı. 

KOMUTANLAR DA KATILDI...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın brifing aldığı toplantıya, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı, Ak Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül, Ak Parti Genel Başkan Yardımcıları Mehdi Eker ve Hayati Yazıcı, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Ak Parti milletvekilleri ile bazı yetkililer de katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a eşi Emine Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Hulusi  Akar, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek,  Basına kapalı gerçekleşen görüşme yaklaşık 1 saat sürdü.Erdoğan daha sonra da Büyüşehir Beledityesi'ni ziyaret etti. 

KENTTE YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI 

Erdoğan'ın kente yaptığı ziyaret nedeniyle  polis ve askerler alarma geçti. Yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekti.  Güvenlik önlemlerini Cerablus operasyonunu yöneten Korgeneral Zekai Aksakallı'nın denetlemesi de dikkat çekti. 

MEVLİDE KATLDI 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ulu Cami'de düzenlenen mevlide katıldı.

TAZİYE ZİYARETLERİ DE YAPACAK

Erdoğan saldırının gerçekleştirildiği Beybahçe Mahallesine giderek hayatın kaybedenlerin yakınlarına taziye ziyaretinde bulunacak. Kına geceleri kana bulanan Akdoğan çifti ile de görüşeceği belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler