Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İdam ve Döviz çıkışı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım Kayseri'de ziyaretlerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İdam ve Döviz çıkışı

Türkiye’yi tankla topla yıkamayanların şimdi ekonomik darbeyle yıkmak istediğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Karşılıksız para basıyorlar. Biz karşılıksız para basmıyoruz" dedi.

Erdoğan, "Yastık altında doları, avrosu olanlar, bu paraları altına ve Türk lirasına yatırın” çağrısını da yineledi.

Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen toplu açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile çok sayıda davetli ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Eskiler, önce yol arkadaşınızı seçin, sonra yola çıkın derler. Yıllarca Abdullah Gül ile beraber yürüdük bu yollarda. İlk mitingimizi de burada yapmıştık. 14 yıl önce burada yola çıktık” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “15 Temmuz’da bunlar, asker kılığına bürünmüş FETÖ’cü teröristler bizi esir alacaklarını sandılar. Ama bilmiyorlardı ki hesapların üzerinde bir hesap var, o da Rabbimin hesabıydı. Onlar bu hesabı düşünmediler. İşte millet o hesabı bozdu. Benim milletim gereğini yaptı. Yürüyeceksin, millet yürüyecek arkandan. İşte bu millet bunu yaptı. Bu millet o münafıklar sürüsüne bu toprakları dar etti. Bu topraklar tarla değil, vatan. Bunu böyle bilesiniz. Pensilvanya’da hadi gel, kuyruğuna takılmış olanlar niye kaçıp gidiyorsunuz. Hepsi dünyanın bir yerine savruldu. Siz kaçacaksınız, biz kovalayacağız. Bunu bilesiniz. Bu şehitlerimizin hakkını alacağız. Kardeşlerim, bu şehitlerin varisleri eğer idam istiyorlarsa bununla ilgili olarak devletin af yetkisi yoktur. Bu işin yolu parlamentodur. Parlamentoda grup belli. Aynı şekilde muhalefet de ortada. Parlamentodan böyle bir karar çıktığı anda bana geldiğinde ben bu kararı onaylarım. O şehitlerin hakkı kolay kolay ödenmez. Bekara karı boşamak kolaydır. Biz gözü yaşlı analarımızı, babaları, eşlerini, yavrularını dinledik. Beni ne George ilgilendirir, ne Hans ilgilendirir. Beni bu millet ilgilendirir. Benim milletim ne der, Allah ne der biz buna bakarız. Bu millete kefen biçmeye çalışan herkes kendi sonunu hazırlamış demektir. Bunu 15 Temmuz’da benim milletim ortaya koymuştur. Bu asil millet mangal gibi bir yüreğe sahip olduğunu cümle aleme göstermiştir. PKK’yı kullanıp bizi bölmeye çalışanlar, sırtını PKK’ya dayayanlar hapse girince ne oldu. Yeter ki dimdik duralım” diye konuştu.

“KARŞILIKSIZ PARA BASIYORLAR”

Tankla tüfekle, helikopterlerle yıkamayanların ülkeyi ekonomik darbe ile yıkmaya çalıştıklarını söyleyen Erdoğan, “Yastık altında doları, avrosu olanlar, bu paraları altına ve Türk lirasına yatırın. Bunları Türk lirasına döndürün. Karşılıksız para basıyorlar. Biz karşılıksız para basmıyoruz. Onun için 3-4 gün içinde milletim ne varsa Türk lirasına çevirmeye başladı” şeklinde konuştu.

Rusya, Çin ve İran ile alışverişi yerli para ile yapmak için adımlar attıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnşallah yarın akşam Başbakanımız Rusya’ya gidiyor. Görüşmeleri olacak. Ticaretimizi yerli para ile yapmanın adımını atacağız. Merkez bankalarımıza talimatları verdik. Onun için bu oyunlar tutmayacak. Onun için bu oyunların karşısında kendi oyunumuzu oynayacağız” dedi.

BAŞBAKAN YILDIRIM

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende konuşan Başbakan Binali Yıldırım, “Kayseri emeğin, alın terinin şehridir. Helal rızk, helal lokmanın şehridir. Kayseri üretimin, yatırımın, işin, aşın üretildiği şehirdir. Kayseri emeği ile alın teri ile her Kayserilinin başı Erciyes dağı kadar diktir. Emek üreten insanların başı diktir. Kimseye boyun eğmez. Bu şehrin bizim gözümüzdeki en büyük özelliği kendi kendine yeterliliğe sahip olmasıdır” dedi.

"-NÖRÜYON HEMŞERİM- DEYİN ONLARA"

Başbakan Yıldırım, “Demokrasiye 15 Temmuz’da verdiğiniz destek, yazdığınız destanlar bütün Türkiye’ye emsaldir. Demokrasinin, güvenin, istikrarın değerini bilen Kayseri de her seçimde ’ille de istikrar’, ’ille de güven’ demiştir. 11. Cumhurbaşkanımızın memleketi, Türkiye’nin her şehri gibi benim de memleketimdir” diyerek şunları söyledi:

"AK Parti olarak 2002 yılında ilk hükümeti kurduğumuzda uzun ince bir yola, büyük bir mücadeleye girdik. Geçen 14 yıllık büyük mücadelenin yürüyüşünde Kayseri her zaman bizimle beraberdi. Size minnet borçluyuz. Bizi asla yalnız bırakmadınız. Her zaman öncü oldunuz. 14 yılda Kayseri ihracatını 5 kat artırdı. 14 yılda Kayseri’ye 13.5 milyar yatırım yaptık. İhracat 350 milyon dolardan 1.5 milyar doların üzerine çıktı. Kayseri’yi bölünmüş yollarla çevre illere bağladık. Yolları böleriz ama Türkiye’yi böldürmeyiz. Hızlı tren de getireceğiz. Yozgat üzerinden Kayseri’ye, Sivas’a, Ankara’ya ve İstanbul’a bağlanacak. Hiç şüpheniz olmasın bunlar Kayseri’ye bir lütuf değildir. Siz bunu fazlasıyla hak ediyorsunuz. Bu hizmetlerimiz artacak. Bundan hiç kimsenin endişesi olmasın. Biz bölücü siyaset değil, birlik siyaseti, eser siyaseti, hizmet siyaseti yapıyoruz. Dünyadaki olup bitenlere rağmen Türkiye kalkınmaya, büyümeye, dev projeleri birer birer hayata geçirmeye devam ediyor. Bu günlerde ekonomi üzerinden ülkemize vurmaya çalışan belirli odaklar olduğunu görüyoruz. Siz 15 Temmuz’da boyunuzun ölçüsünü aldınız. Bu millet alçak FETÖ’cülere, bölücülere hak ettiği cevabı verdi. Hiç şüpheniz olmasın, Türk ekonomisi her türlü saldırıya karşı, her türlü tezgaha karşı güçlüdür. Hükümetimiz gereken tedbirleri de almaya devam edecektir. Bu günler gelip geçecek ve sizin iktidarınız AK Parti iktidarı ’durmak yok yola devam’ diye hizmetlere devam edecek. 14 yıldır dağ gibi sorunları dağ gibi hizmetlere dönüştürerek geliyoruz. Şimdi en büyük reformu yapmaya hazır mıyız? Başkanlık sistemini, Cumhurbaşkanlığı sistemini getirmeye hazır mısınız? Siz istedikten sonra her şey olur. Bize ders vermeye çalışanlar, bize yön vermeye çalışanlar şunu iyi bilmelidir ki, bu millet gücünü Hak’tan alır, imanından alır. Türkiye’nin ihtiyacı olan yeni anayasamızı da kısa sürede sizlerin desteği ile yapacağız. Bir oldukça bizim hızımızı kimse kesemez. Kimse önümüze engel çıkaramaz. Felaket tellallığı yapanlara kulak asmayın. ‘Nörüyon hemşerim’ deyin onlara."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler