Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş sözler!

"3 bela ile karşı karşıyayız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş sözler!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da bayramlaşma töreninde konuştu.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Bayramlar millet unsurlarımızın temel unsurlarından biridir. Ramazan ayı boyunca Müslüman kanı dökülmeye devam etti. Son olarak ülkemizde Atatürk Havalimanı'nda, ardından Irak'ta dün de Suudi arabistan'da Cidde ve Medine'de meydana gelen terör saldırıları hepimizin yüreğini derinden yaraladı. Aziz İslam'ın adını kullanarak, istismar ederek, Müslüman kanı döken bu terör örgütü, Peygamber Efendimizin mübarek naaşının, mescidinin bulunduğu şehre saldıracak kadar ileri gitti. DAEŞ denilen bu proje örgüt, Müslümanların bağrına saplanmış bir hançerdir. Her kim ki mezhep taassubuyla veya başka bir saikle bu örgüte destek veriyorsa aynı vebale ortak oluyordur.

3 bela ile karşı karşıyayız

3 bela ile karşı karşıyayız. Mezhepçilik, ırkçılık, terör. Birincisi Irkçılık, bizim dinimizde böyle bir anlayış yok. Üstünlük sadece takva iledir. Birileri bu olayı farklı yere çekebilirler. Birileri Kürt kardeşlerimizin oylarını alabileceklerini düşünebilirler. Biz asla bu ülkede ırkçılık yapmadık.

Dokunulmazlık talebiniz yerine gelecektir

İnşallah bu dokunulmazlıkların kaldırılışı ile bu talebiniz yerine gelecektir. Bunlar ne diyordu, 'Benim dokunulmazlığımı kaldırın.' Peki kaldırılınca niçin feryada başladılar? Savunulacak hiçbir yanları yok. Dağlardan o gücü arkalarında bulmamış olsaydılar bugün parlamentoda olmazdılar.

Bizim dinimizde mezhepçilik yok

İkincisi mezhepçilik. Bizim dinimizde mezhepçilik asla yok. Bizde tek ölçü İslamdır. Üçüncüsü de terör. Terörle ciddi bir mücadelenin içindeyiz, ciddi kayıplar verdik ama bizim kayıplarımızın bir vasfı var; onlar şehit. 600 kaybımız var ama 7 bin civarında teröristi etkisiz hale getirdik, üzerine gitmeye devam edeceğiz.

'Bunları bitirene kadar devam edeceğiz' dediler

Ramazan'da bir Mardin ziyareti yaptık. komutanlarımızla beraberdik, ardından Cizre ziyareti yaptık. Asker, polis, köy korucusu birlikte iftar yaptık. Aynı karavanadan yedik. Sordum, 'Ne düşünüyorsunuz? Devam mı? Tamam mı?' O arazidekiler ne dedi biliyor musunuz? 'Cumhurbaşkanım durmayacağız, bunları bitirene kadar devam edeceğiz' dediler.

Mazlum kardeşlerimize vatandaşlık vereceğiz

 Suriyeli mazlum kardeşlerimize hükümetimizin ortak çalışmasıyla vatandaşlık vereceğiz. Vatan topraklarının içinde, 'Ben de bu vatandaşların yanında kardeşiyim' diyen kim olursa alırız. Bunların içerisinde kalite insanlar var. Biz almayalım da İngiltere'ye Kanada'ya mı gitsin? Yarınlarımızdan ümitliyim. Korkmayacağız, mücadele edeceğiz ve Alah'ın izniyle başaracağız. Bir kez daha bayramınızı kutluyorum. Kalın sağlıcakla diyorum

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem