Cumhurbaşkanı Dink'e el attı!

Kendisine bağlı Devlet Denetleme Kurulu'nu işaret eden Gül, "yapabileceği bir şey varsa tereddüt etmem" dedi. Avrupa Konyesi Parlementosu Konseyi'nde konuşma yapmak için Strazbourg'a giden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye yolunda gazetecilere açıklamal

Cumhurbaşkanı Dink'e el attı!

Kendisine bağlı Devlet Denetleme Kurulu'nu işaret eden Gül, "yapabileceği bir şey varsa tereddüt etmem" dedi.

 

Avrupa Konyesi Parlementosu Konseyi'nde konuşma yapmak için Strazbourg'a giden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye yolunda gazetecilere açıklamalarda bulundu.

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Strasbourg ziyaretinin son gününde kendisini izleyen gazetecilerin sorularını yanıtladı. Türkiye'ye döner dönmez Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Cemal Boyalı ile görüşüp, 'Dink konusu görev alanınıza girer mi?' diye soracağını belirten Gül, "Yapabilecekleri bir şeyse, tereddüt etmem doğrusu" dedi.

 

Yargılamada aksaklık olmasına izin vermeyeceğini belirten Gül, "Bir taraftan göz göre göre gitmiş, diğer taraftan yargılamada aksaklık olursa utanç verici. Şaibe bırakmamak önemli ayrıca bu benzer olayların tekrarını önler, caydırıcı olur" diye konuştu.

 

Abdullah Gül, AİHM'in verdiği mahkumiyet kararlarının hatırlatılması üzerine, "Bu bizim başımızı dik tutmaz. Böyle bir mahkumiyet, böyle rezalet olmaz. Zaten kendi vatandaşımızı koruyamamışız. Zanlılar yakalanmış ama mahcup hissederim" ifadesini kullandı.

 

Cumhurbaşkanı, Necip Hablemitoğlu cinayetinde de ipucu bulunduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler