Cumhurbaşkan Erdoğan'dan flaş açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karaman'ın Ermenek ilçesine bağlı Güneyyurt beldesinde maden ocağında su baskını nedeniyle 18 işçinin mahsur kaldığı bölgede açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları: 18 işçimiz madende mahsur d

Cumhurbaşkan Erdoğan'dan flaş açıklamalar
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karaman'ın Ermenek ilçesine bağlı Güneyyurt beldesinde maden ocağında su baskını nedeniyle 18 işçinin mahsur kaldığı bölgede açıklamalarda bulundu.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:
 
18 işçimiz madende mahsur durumda. İşçilerimizin çıkarılması için devletimizin tüm imkanları seferber edilmiş durumdadır.  
 
"YASAL DÜZENLEMELERİ HAZMEDEMEYEN İŞVERENLER VAR"
 
Soma'dan sonra bir dizi yasal düzenleme yaptık. Buralarda çalışan işçilerimize yeni yasal koşullar getirdik. 
Yapılan yasal düzenlemeleri hazmedemeyen işverenler var.
 
"DEVLET BUNUN HESABINI SORAR"
 
Bu olayın olduğu anda yemeğin aşağıda yenmesine yönelik baskılar, böyle bir sıkıntıyı doğurmuştur. Bu 8 saatten, 6 saate inmesi bu tür işveren anlayışını farklı ele almamız gerektiğini ortaya koyuyor. Bu 6 saat kendisinin orada çalışma olayıdır. Siz kalkıp buradaki yemekle ilgili olayını bu 6 saate yedirmeye kalkarsanız bunun hesabını devletin sorması gerekir. Çünkü siz bu hakkı ondan alamazsınız.
 
"YANLIŞ BİLGİLENDİRENLER VAR"
 
İş sağlığı ve güvenliği konusunda yapılan düzenlemelerin harfiyen yerine getirilmesi gerekiyor. Vatandaşlarımızı yanlış bilgilendirenler de oluyor. İşverenlerimizin daha sıkı tedbirler almalarını bekliyoruz. Hükümetimiz de hassas biçimde takip edecek.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler