Cudi'den Esad'ın ajanları çıktı

 Nevruz'da yaşanan olaylar sonrası Cudi Dağı'na düzenlenen operasyonda 6 Özel Harekat polisi şehit düşmüştü. Operasyonu genişleten güvenlik güçleri Cudi Dağı'nı yoğun ateş altına almıştı. Nokta operasyonla mağaralara baskın düzenleyen polis ve jandarma Öz

Cudi'den Esad'ın ajanları çıktı

 

Nevruz'da yaşanan olaylar sonrası Cudi Dağı'na düzenlenen operasyonda 6 Özel Harekat polisi şehit düşmüştü. Operasyonu genişleten güvenlik güçleri Cudi Dağı'nı yoğun ateş altına almıştı. Nokta operasyonla mağaralara baskın düzenleyen polis ve jandarma Özel Harekat 9 PKK'lıyı ölü olarak ele geçirmişti. 2 PKK'lı ise teslim oldu.

 

DİREKT BAHOZ'A BAĞLI

Kimlik incelemelerinde militanlardan 2'sinin PKK Öz Savunma Birlikleri komutanı olduğu belirlendi. Güvenlik güçleri, El Muhaberat üyesi olarak uzun yıllar önce örgüte katılan Refik kod isimli teröristin Cudi Dağı sorumlusu olduğunu tespit etti. Öldürülen 'Sadık' kod adlı militanın ise Botan Öz Savunma Birlikleri komutanı olduğu bilgisine ulaşıldı.

 

SURİYE BAĞLANTISI

 Her iki ismin El-Muhaberat adına PKK terör örgütüne katıldıkları ve direkt olarak PKK'nın ele başlarından Suriye uyruklu Bahoz Erdal'dan talimat aldıkları belirtiliyor. Teröristlerin, Şırnak'ta basın açıklamaları, adam kaçırma ve askeri-polis noktalarına eylem emirleri verdiği de tespitler arasında.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem