"Çözüm sürecini tamamlamak istiyoruz"

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili, “Bundan sonra artık kimse 367’lere sığınamayacak. Halep oradaysa Arşın buradadır diyoruz. Kim kendine güveniyorsa bu er meydanına çıksın diyoruz” dedi.Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzer

"Çözüm sürecini tamamlamak istiyoruz"

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili, “Bundan sonra artık kimse 367’lere sığınamayacak. Halep oradaysa Arşın buradadır diyoruz. Kim kendine güveniyorsa bu er meydanına çıksın diyoruz” dedi.

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Bingöl’de bulunan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, partisi tarafından düzenlenen vefa iftar programına katıldı. Bingöl Üniversitesi Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen iftar programında konuşan Bakan Yılmaz, AK Parti’nin önemine vurgu yaparak, “Rahmetli Menderesi anlamadan, Rahmetli Özal’ı düşünmeden, Rahmetli Necmettin Erbakan’ı anmadan AK Partiyi anlamamız mümkün değil” dedi.

“ÇÖZÜM SÜRECİNİ TAMAMLAMAK İSTİYORUZ”

Açıklamasında cumhurbaşkanlığı seçimini değerlendiren Bakan Yılmaz, “Önemli bir dönemden geçiyoruz. 10 Ağustos’ta yeni bir seçim daha var. Türkiye’yi çok farklı bir noktaya taşımak istiyoruz. Çok farklı bir güce ulaşmasını istiyoruz. İçeride demokrasimizi daha da derinleştirmek istiyoruz. Çözüm sürecini Allah’ın izniyle tamamlamak ve şiddeti, bu kavgayı ülkemizin gündeminden tamamen düşürmek istiyoruz. Ekonomisi çok daha fazla büyütmek, ekmeğimizi çok daha fazla büyütmek ve sosyal adaleti, sosyal politikaları arttırarak büyüyen ekmeğimizi adaletli bir şekilde toplumumuza yansıtmak istiyoruz. Dünyada bölgemizde yaşanan birçok olaya daha etkili bir şekilde müdahil olmak istiyoruz. Ve mazlumların yanında, haksızlığa uğramışların yanında çok daha güçlü bir Türkiye olarak durmak istiyoruz. İşte bütün bunların anahtarı 10 Ağustosta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleridir. Allah’ın izniyle halkımız doğrudan cumhurbaşkanını seçecek” diye konuştu.

“KİMSE 367’LERE SIĞINAMAYACAK”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı adaylığı sürecinde istifa etmesi gerektiği yönündeki iddialar üzerine değerlendirmelerde bulunan Bakan Yılmaz, 2007 yılında yaşanan krize vurgu yaptı. Bakan Yılmaz, “Çok şükür 2007 yılında biz parlamenter olarak çok değerli Cumhurbaşkanı adayımız Abdullah Gül Bey’i seçtik ve çok da başarılı bir cumhurbaşkanı oldu. Ama bu sefer bazı yenilikler var. Artık parlamento seçmesin diyoruz. Abdullah Bey’in yaşananları hepiniz hatırlıyorsunuz. 367 krizini, ülkenin nasıl istikrarsızlıklara sürüklendiğini hepiniz hatırlıyorsunuz. İşte biz bir daha böyle istikrarsızlıklar olmasın, bir daha birileri gelip karışmasın vesayetçi sistem Türkiye’ye rota çizmesin diye yönetimi değiştirdik ve referandumda da halkımız bunu onayladı. Bundan sonra artık kimse 367’lere sığınamayacak” ifadelerini kullandı.

“HALEP ORADAYSA ARŞIN BURADADIR DİYORUZ”

Yeni sistemle Türkiye’de artık krizlerin yaşanmayacağının altını çizen Bakan Yılmaz, “Halep oradaysa Arşın buradadır diyoruz. Kim kendine güveniyorsa bu er meydanına çıksın diyoruz milletin önüne çıksın. Boy göstersin kendisini millete anlatsın milletimizin takdiri başımızın gözümüzün üzerinedir diyoruz. Dolayısıyla Türkiye artık o krizleri yaşamayacak. İlk turda biz inanıyoruz Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan 12. Cumhurbaşkanı ama ilk defa halkın seçtiği bir cumhurbaşkanı olarak devletimizin başına geçecek İnşallah” diye konuştu.

Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olarak seçilmesiyle devlet ile millet tam anlamıyla kucaklaşmış olacağını ifade eden Bakan Yılmaz, şöyle konuştu:

“O eski yapı eski Türkiye bir daha geri gelmemek üzere tarihe gömülmüş olacak ve yeni Türkiye bütün kurumlarıyla, bütün zihniyetiyle çok daha güçlü bir şekilde yoluna devam edecek. Bu yeni Türkiye ile 2023’e gideceğiz. Bu yeni Türkiye ile 2053’lere gideceğiz. Belki biz görmeyeceğiz, torunlarımız görecek ama bu yeni Türkiye ile 2071’lere doğru gideceğiz İnşallah.”

Programa AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş, İl Başkanı Yusuf Coşkun Bingöl Üniversitesi Rektörü Gıyasettin Baydaş, kentin eski milletvekilleri, belediye başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler