Cora'dan 7 bin hükümlüye müjde

AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora yasama faaliyetleri çerçevesinde çalışmalarını sürdürüyor.  24 Aralık 2015’te Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı üzerine söz alan Cora , konuşmasının ilk kısmınd

Cora'dan 7 bin hükümlüye müjde

AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora yasama faaliyetleri çerçevesinde çalışmalarını sürdürüyor. 

24 Aralık 2015’te Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı üzerine söz alan Cora , konuşmasının ilk kısmında 4632 sayılı Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanunu kapsamında üyelerine ve çalışanlarına emekliliğe yönelik taahhütte bulunan dernek, vakıf, sandık, tüzel kişiliğe haiz meslek kuruluşları ve şirketlerin mevcut taahhüt planları kapsamındaki birikimlerini bireysel emeklilik sistemine aktarabilmesi için mevcut sürenin yeterli olmaması nedeniyle bu sürenin uzatılmasından söz etti. Ayrıca Cora , yine toplumun azımsanmayacak bir kesimini yakından ilgilendiren 5275 sayılı Yasa'nın 105/a maddesiyle izah edilen Denetimli Serbestlik müessesesinin 6411 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu'nda ve Ceza İnfaz Kanunu’nda yapılacak bir düzenleme ile 6 ay açık cezaevinde kalma şartının 31 Aralık 2015 ‘te sona erecek olan istisna koşulunun 31 Aralık 2020’ye uzatılması lehinde görüşlerini bildirdi. 

MAHKUMLARIN TOPLUMA KAZANDIRILMASI İÇİN YENİ BİR ŞANS

Denetimli serbestlik müessesesiyle mahkumlara yeni bir şans verildiğini, topluma daha hızlı intibak sağlamalarının sağlandığını ve mahkumların yeniden suç işlemeye karşı yabancılaştırıldığını ifade eden Cora , istisna süresinin 31 Aralık 2020’ye uzatılmasıyla bugün bu imkandan yararlanabilecek 7034 hükümlünün bulunduğunu söyledi. Yapılacak düzenlemenin makul bir umut olarak kabul edilmesi gerektiğini sözlerine eklerken dünyanın bir çok uygar ülkesinde başarıyla uygulanan denetimli serbestlik müessesesinin bizim ülkemizde de başarıyla uygulanarak onarıcı adalet sisteminden hareketle ceza adalet sistemi açısından da uygun olduğunu ifade etti.

7 BİN HÜKÜMLÜ YARARLANACAK

TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen ve Trabzon Milletvekili Salih Cora'nın da lehi yönünde görüş bildirdiği , denetimli serbestlikte "6 ay açık cezaevinde kalma şartı" ile ilgili düzenlemenin uygulanmama süresini uzatan yasa TBMM'de kabul edildi. Kabul edilen düzenleme ile Ocak ayında 7 bine yakın hükümlü denetimli serbestlik kapsamında cezaevlerinden çıkacak. 

Denetimli serbestlikten yararlanma hakkını kazanan hükümlüler 31 Aralık 2020 tarihine kadar 6 ay açık cezaevinde kalma şartı aranmaksızın bu kapsamda cezaevinden çıkabilecek. Bunların yanında 18 ay hapis cezası alan hükümlüler  ve cezaevinde bulunan ve cezasının sona ermesine 1 yıl kalan hükümlüler de 6 ay açık cezaevinde kalmadan denetimli serbestlikle cezaevinden çıkabilecek

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler