"Cop iz bırakıyor, en iyisi gazlayalım"

İzmir Barosu’nun “Biber gazını kullanmayın” diye gönderdiği dilekçeye, İçişleri Bakanlığı ilginç bir cevap verdi: “Cop kullanıldığında kalıcı fiziksel hasar yaratıyor” İçişleri Bakanlığı’na müracat eden İzmir Barosu, biber gazının kullanımının insan sağlı

"Cop iz bırakıyor, en iyisi gazlayalım"

İzmir Barosu’nun “Biber gazını kullanmayın” diye gönderdiği dilekçeye, İçişleri Bakanlığı ilginç bir cevap verdi: “Cop kullanıldığında kalıcı fiziksel hasar yaratıyor” 

İçişleri Bakanlığı’na müracat eden İzmir Barosu, biber gazının kullanımının insan sağlığına zararlı olduğu ve kalıcı etkiler bırakması nedeniyle kullanımının yasaklanmasını istedi.
 
İzmir Barosu’nun 14 Temmuz 2011 tarihli dilekçesindeki bu talebini inceleyen bakanlıktan 18 Ağustos 2011’de gelen yazıda, şu ifadelere yer verildi: “Kanunsuz olaylara karışan gruplara karşı cop vb. teçhizatın kullanılarak müdahale edilmesi halinde insanlara kalıcı etkisi olacak fiziki zararlar verebileceği değerlendirildiği gibi gaz mühimmatı kullanılmasından dolayı bugüne kadar insan sağlığına kalıcı bir zarar verildiği veya insanların hayatlarını kaybettiği resmi raporlara intikal etmiş değildir.” 
 
DAVA AÇTILAR 
 
İzmir Barosu, bu yazı üzerine geçtiğimiz şubat ayında biber gazı kullanımına izin veren idari işlemin iptali için dava açtı. Şu anda da dava süreci devam ediyor. 
 
İzmir Barosu: Özrü kabahatinden büyük 
 
İzmir Baro Başkanı Sema Pekdaş, bakanlıktan gelen cevapta şiddete bakış açısının açıkça görüldüğünü söyledi. Toplumsal olaylarda kolluk güçleri tarafından (OC) ve (CS) içerikli gazların kullanıldığını vurgulayan Pekdaş, “Bakanlığın bize gönderdiği bu özrü kabahatinden büyük cevap aslında her şeyi özetliyor.
 
Cevabı gördüğümüzde çok şaşırdık. Hatta kendi aramızda ‘Bakanlık, ‘Coplamayalım da gazlayalım’ diyor’ şeklinde espri yaptık” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler