Conolarla Kürtler birbirine girdi

Mersin'de çocuk meselesi yüzünden başlayan, ardından önü alınamayan bir çatışmaya dönüşen Cono aşireti mensuplarıyla Güneydoğu kökenli vatandaşlar arasındaki kavgada 1 kişi ölürken, yaklaşık 40 kişinin yaralandığı bildirildi.Çilek Mahallesi Bekirde yolu ü

Conolarla Kürtler birbirine girdi

Mersin'de çocuk meselesi yüzünden başlayan, ardından önü alınamayan bir çatışmaya dönüşen Cono aşireti mensuplarıyla Güneydoğu kökenli vatandaşlar arasındaki kavgada 1 kişi ölürken, yaklaşık 40 kişinin yaralandığı bildirildi.

Çilek Mahallesi Bekirde yolu üzerinde iki taraf arasında başlayan çatışmalar saatler sürdü. İlk etapta karakol polislerinin müdahale ettiği olaylara ardından zırhlı desteğinde çevik kuvvet polisleri de yönlendirildi. Ancak yüzlerce polis, tarafları ayırmakta çaresiz kaldı. İlçelerden de takviye ekiplerinin sevk edildiği olaylar sırasında mahalle tam anlamıyla savaş alanına döndü. 3 araç ve yaklaşık 10 ev ateşe verildi. İki sokak içinde sıkışan Cono aşireti mensupları ise özel hareket polislerinin
korumasında mahalleden tahliye edildi. Conoların tahliyesi sırasında karşı taraftaki kalabalık taşlarla ve sopalarla saldırdı. Polis, öfkeli grupu dağıtmak için gaz bombası ve tazyikli su kullandı.

Conoların bölgeden tahliseyinin ardından ise mahallede tam bir talan yaşandı. Polislere rağmen tahliye edilen evlere giren kalabalık, camlarını kırdı, eşyaları sokaklara fırlattı. Yağmalanan evler daha sonra ateşe verildi. Yanan evler polis panzerinden sıkılan suyla söndürülmeye çalışıldı. Conolara ait eşyalar da sokak ortasında toplanarak yakıldı. Polis, grupları uzaklaştırmakta zorlandı.

1 kişinin öldüğü, yaklaşık 40 kişinin yaralandığı olaylar sırasında bazı polisler ile birlikte olayları takip eden DHA Muhabiri Mustafa Ercan, Aksu TV kameramanı Hasan Tatar ve Sabah Gazetesi Muhabiri Bekir Coşkun gaz bombası fişeği ve taş isabet etmesi sonucu yaralandı.

Conoların tahliyesine rağmen bölgedeki gerginliğin ise hala devam ettiği, çok sayıda polisin muhtamel olaylara karşı önlem aldığı belirtildi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler