Çöken binadan dram çıktı

Zabıta, binanın etrafında güvenlik önlemi alırken Suriyelilerin yaşadığı dram ise gün yüzüne çıktı. Çadırda kalan Suriyeli çocukların yalın ayak oyun oynaması ve enkazdan yakacak odun toplaması yürekleri parçaladı.Hoca Gıyasettin Mahallesi Yoğutrtçuoğlu S

Çöken binadan dram çıktı

Zabıta, binanın etrafında güvenlik önlemi alırken Suriyelilerin yaşadığı dram ise gün yüzüne çıktı. Çadırda kalan Suriyeli çocukların yalın ayak oyun oynaması ve enkazdan yakacak odun toplaması yürekleri parçaladı.

Hoca Gıyasettin Mahallesi Yoğutrtçuoğlu Sokak’ta bulunan terk edilmiş ve savaştan kaçarak Türkiye’ye gelen Suriyelilerin kaldığı 4 katlı binada dün kısmen çökme meydana gelmişti. Yaralanan bir kişi hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınmıştı. Enkazı kaldıran belediye ekipleri, binanın etrafını demir bariyer ve şeritle kapatarak güvenlik önlemi aldı. Çöken binada ise Suriyeli sığınmacılara ait televizyon, soba, yatak ve benzeri eşyalar kaldı.

Günün aydınlanmasıyla birlikte Suriyeli sığınmacıların yaşadığı dram daha net ortaya çıktı. Suriyelilerin bir kısmı çadırda kalırken bir kısmı ise terk edimiş başka binalarda kalıyor. Giyecek ayakkabısı olmadığı için sokakta yalınayak dolaşan ve kardeşleriyle oyun oynayan çocukların görüntüsü ise yürekleri parçaladı. İki yaşlarındaki kız çocuğunun ayaklarına geçirdiği ve neredeyse kendi boyu kadar olan ayakkabılarla yürümeye çalışması da kameralara yansıdı. Bir kız çocuğu da enkazdan ısınmak için yakacak odun toplayarak ailesine götürdü. Bütün olumsuzluklara rağmen çocukların yine de gülümsemesi dikkat çekti.

Belediye temizlik görevlileri, kısmen çöken binanın etrafında temizlik çalışması yaptı. Zabıta ekipleri de herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için olay yerinde tedbir aldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem