Çocukların cinsel saldırıya uğramaması için: ÇİM

Sağlık Bakanlığının koordinatörlüğünde, çocukların cinsel saldırılara karşı korunmasını sağlamak ve örselenmesini asgariye indirmek amacıyla Çocuk İzleme Merkezleri kuruldu.Çocukların cinsel saldırılara karşı korunmasını sağlamak ve örselenmesini asgariye

Çocukların cinsel saldırıya uğramaması için: ÇİM

Sağlık Bakanlığının koordinatörlüğünde, çocukların cinsel saldırılara karşı korunmasını sağlamak ve örselenmesini asgariye indirmek amacıyla Çocuk İzleme Merkezleri kuruldu.

Çocukların cinsel saldırılara karşı korunmasını sağlamak ve örselenmesini asgariye indirmek amacıyla Sağlık Bakanlığının koordinatörlüğünde Adalet Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Adli Tıp Kurumu Başkanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ile bir çalışma başlatılarak Ankara, Gaziantep, Samsun, Kayseri, Diyarbakır, Bursa, Adana, Antalya ve İzmir illerinde Çocuk İzleme Merkezleri (ÇİM) kuruldu.

Çocuklara yönelik cinsel istismarla mücadele kapsamında, İzmir'de bu vakalarla karşılaşma ihtimali olan personeli bilgilendirmek amacıyla Çocukla Adli Görüşmeci Sertifikalı Eğitim Programı düzenlendi. Toplantıda konuşma yapan İzmir İl Sağlık Müdürü Dr. Ayhan İzzettinoğlu, İzmir'in sağlık alanında öncü olduğunu ve bu eğitim programının Urla Uluslararası Acil Afet Eğitim ve Simülasyon Merkezinde verilmeye başlanmasının kendileri için bir gurur kaynağı olduğunu ifade etti.

ÇOCUKLAR ACI OLAYLARI TEKRAR TEKRAR YAŞAMAYACAK

Çocuk İzleme Merkezleri, çocukların cinsel istismara maruz kaldığına dair bilginin kolluk kuvvetlerine ulaşmasının ardından, savcının talimatı ile çocuğun ifadesinin uzmanlarla birlikte, herhangi bir yenilemeye ihtiyaç kalmaması için avukat ve savcının da bulunduğu aynalı odada kayıt altında alınması, gerekli ise merkezden çıkarılmadan muayenenin yapılması gibi gerekli ispat araçlarının bir araya getirilmesini, mağdur çocuğa psikolojik olarak daha fazla zarar vermeden yapılmasını sağlamak için kurulduğu belirtildi. Çocuğun kolluk kuvvetleri, adli merciler ve sağlık kurumlarında yaşadıklarını tekrar tekrar anlatması, çocuğa o olayı bir kez daha yaşattığından ve bu da çocuğun psikolojisini iyice bozulmasına neden olduğundan ÇİM'lerde aynalı oda sistemi ve savcı, avukat, adli görüşmeciden oluşan bir ekip oluşturulup çocuğun sağlığının daha fazla bozulmaması için gerekli önlemin alınması sağlanıyor. Korunma altına alınması gereken olgularda, çocuğun kalabileceği uygun bir ortam sağlanıncaya kadar geçici bir süre barınma, beslenme, giyim, sağlık ve güvenlik gereksinimleri karşılanıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem