Çocuklar için “hayata hazırlık” dersi

 YETİŞTİRME yurtlarında kalan kimsesiz 14 bin çocuk için “hayata hazırlık” dersi başlıyor. Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilecek uygulamada, 17 yaşına basan tüm kimsesiz çocuklar, “ev ekonomisi”, “kredi kartları nasıl kullanılır?”, “harcama nasıl yapılır

Çocuklar için “hayata hazırlık” dersi

 

YETİŞTİRME yurtlarında kalan kimsesiz 14 bin çocuk için “hayata hazırlık” dersi başlıyor. Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilecek uygulamada, 17 yaşına basan tüm kimsesiz çocuklar, “ev ekonomisi”, “kredi kartları nasıl kullanılır?”, “harcama nasıl yapılır?”, “evlilik, ikili ilişkiler” ile “devlet memuru olma” konularında bir yıl özel eğitime alınacak. 
 
GERÇEK HAYATI BİLMİYORLAR 
 
Eğitimin başlatılmasının nedenini çocukların yurt yaşamından sonra gerçek hayata başlarken yaşadıkları uyum sorunları oluşturuyor. Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün yaptığı tespitte, kurumdan çıkan birçok çocuğun kredi kartı borçlarının yığıldığı, sık sık iş değiştirdikleri, devlet memurluğuna geçenlerin disiplin kurallarına uymadığı ve evlilik gibi ikili ilişkilerinde problem yaşadıkları saptandı. 
 
MEMURLUK ANLATILACAK 
 
Devlet kurumlarında boş olan kadroların binde biri devlet koruması altındaki çocuklar için ayrılırken, eğitimlerin ana unsurunu da çocukların memuriyete geçmeden önce alacağı eğitimler oluşturuyor. Memurluklarında işe uyum problemlerinin sık yaşanması nedeniyle, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’ndan itibaren, amirle ilişkiler, memurluğun kalıpları, disiplin kuralları, giyim-kuşam gibi konular anlatılacak. Çocuklara aynı zamanda eş seçiminde önemli olan noktalar ve ikili ilişkilerde nasıl davranmaları gerektiği hakkında bilgi de verilecek. Bu derste; çamaşır yıkamadan yemek yapımına kadar pek çok ev işi de anlatılacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler