Çocuk yuvasında 'dışkı' skandalı

Aile ve Sosyal Politikalar Manisa İl Müdürlüğüne bağlı Turgutlu çocuk evinde kalan 6 çocuğa bakıcılık yapan 26 yaşındaki H.T.'nin altlarına kaçıran 2 çocuğa dışkılarını yalattırdığı iddia edildi.Skandal iddianın ardından işine son verilen H.T. hakkında so

Çocuk yuvasında 'dışkı' skandalı

Aile ve Sosyal Politikalar Manisa İl Müdürlüğüne bağlı Turgutlu çocuk evinde kalan 6 çocuğa bakıcılık yapan 26 yaşındaki H.T.'nin altlarına kaçıran 2 çocuğa dışkılarını yalattırdığı iddia edildi.

Skandal iddianın ardından işine son verilen H.T. hakkında soruşturma açıldığı ve tutuklu yargılanacağı öğrenildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının başlattığı çocuk evleri projesi kapsamında açılan, Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Turgutlu Kartal Çocuk Evi'nde çok vahim iddialar dillendirildi.

İddiaya göre, yaklaşık 2 yıldır çocuk evlerinde bakıcı anne görevini yürüten H.T. (26), 11 Ocak tarihinde çocuk evinde altlarına kaçıran çocuklara kendi dışkılarını yalattırdı.

Hakkında soruşturma açılan ve işine son verilen H.T., tutuklanarak yargı süreci başlatıldı. Önümüzdeki günlerde dava sürecinin başlayacağı öğrenildi.

PERSONEL İHBAR ETTİ
Turgutlu'da 2'si erkek 3 çocuk evi bulunuyor. İki hafta önce meydana gelen olay, 6 yaşındaki 6 erkek çocuğunun kaldığı evde yaşandı. Olay aynı çocuk evinde görev yapan personelin ihbarı ile ortaya çıktığı öğrenildi.

Çocuklarında şikayet ettiği H.T.'nin çocuklara psikolojik şiddet uyguladığı ve çocukların bu yüzden psikolojilerinin bozulduğu ileri sürüldü.

"İŞİNE HEMEN SON VERİLDİ"
Olayın duyulmasının ardından Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, yaklaşık iki yıldır çocuk evinde bakıcı anne görevini yürüten H.T.'nin işine son verdi.

İddianın aksine Manisa İl Müdürü Aydın Yılmaz, olay hakkında yaptığı açıklamada çocukların dışkısının yedirilmesi olayının olmadığını açıkladı. Yılmaz, " Bizim için bu proje çok önemli bir projedir.

Biz çocuklarımızı yetiştirme yurdundan ev ortamına geçirmeyi hedefliyoruz. Ancak bazı kendini bilmez insanlar bu güzel projeleri böyle olaylarla karalıyorlar. Olayın duyulmasıyla birlikte işine hemen son verildi. Bizim bilgimiz altına kaçıran çocuklara psikolojik şiddet uyguladığı yönündedir.

Çocuklara bağırarak psikolojik şiddet uygulamıştır. Bu çocuklar çok özel çocuklardır, kesinlikle böyle bir şeye müsaade edemeyiz. Çocukların ve diğer bakıcı annelerinde ifadeleri ile bu olay ortaya çıkmıştır ve hemen şikayet edilmiştir.

Kesinlikle çocuklara dışkılarını yalattırdığı yönündeki iddialardan bilgimiz yoktur" ifadelerini kullandı.

YAPMADIM SADECE KORKUTMAK AMAÇLI SÖYLEDİM
Çocuk evinde kalan ve olayı yaşayan çocukların altlarına kaçırma hastalıklarının olduğu ve olay gününde de H.T.'nin çocukların altlarına yapıp yapmadığını kontrol ettiği ve altlarına kaçıran çocuklara şiddet uyguladığı iddialar arasında. H.T.'nin savunmasında çocuklara dışkılarını yalattırmadığı sadece korkutmak amaçlı söylediğini anlattığı öğrenildi.

Savunmasında bir daha yaparsanız birbirinize yalatırım dediğini ancak yapmadığını belirten H.T., kendisine iftira atıldığını savundu.

AVUKATI TUTUKLUĞA İTİRAZ ETTİ, REDDEDİLDİ
Halen tutuklu bulunan H.T.'nin yargılanmasına ilişkin dava önümüzdeki günlerde başlayacak. Tedbiren tutuklu bulunan H.T.'nin avukatının tutukluluk haline itiraz ettiği ancak mahkemenin tutuksuz yargılanmayı reddettiği öğrenildi.

VALİ DAŞÖZ: "BU ÇOCUKLAR DEVLETE EMANET, HATANIN GEREĞİ YAPILIR"
İddialarla ilgili konuşan Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, şunları söyledi: "Birçok işlem yapılmış, tedbir alınmış görevlinin işine son verilmiş. Eksik kalan bir şey varsa tamamlanır. İdari tahkikatlar yapılmış.

Bende yapılan işlemlerin dökümünü istedim. Eksik kalan taraf varsa tamamlanır. Bu tür hataları yanlışları kim yapıyorsa gereği yapılır. Oradaki çocuklar devlete emanet edilmiş çocuklar. Onların en iyi şekilde korunması, geliştirilmesi, topluma kazandırılması hepimizin en büyük görevidir.

Bu süreci yaparken orada birisi yanlış yapıyorsa onunda karşılığını görecektir. Mağdur olan kişilerle ilgili alınacak tedbirler varsa onlarda alınacaktır."

MANİSA'DA 8 ÇOCUK EVİ VAR
Aile ve sosyal Politikalar Bakanlığı'nın yetiştirme yurtları yerine çocuk evlerini yaygınlaştırmak üzere 2001 yılında start verdiği çocuk evi projesi Manisa'da aynı yıl içerisinde hayata geçti. Aile ve sosyal Politikalar Manisa İl Müdürlüğü de çocukların gerçek bir eve kavuşması için 2011 yılında 8 çocuk evi açtı.

Yetiştirme yurtlarında yaşayan çocukların topluma kolay adapte olmaları ve sorumluluk almalarını sağlayan Çocuk Evleri projesi çerçevesinde; 4'ü Manisa Merkez, 3'ü Turgutlu, 1'i Akhisar İlçesi'nde olmak üzere toplam 8 Çocuk evinde 48 çocuğa aile ortamı sağlanıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem