Çocuk suçlulara 5 yıldızlı cezaevi

Çocuklara kötü muamele ve taciz iddialarıyla gündeme gelen Pozantı cezaevi, tahliye ediliyor. Cezaevi'nin yeni ve eski yönetici kadrosundan 4 kişi de görevden alındı.Pozantı Çocuk Kapalı Cezaevi'ndeki kötü muamele ve taciz iddiaları üzerine başlatılan inc

Çocuk suçlulara 5 yıldızlı cezaevi

Çocuklara kötü muamele ve taciz iddialarıyla gündeme gelen Pozantı cezaevi, tahliye ediliyor. Cezaevi'nin yeni ve eski yönetici kadrosundan 4 kişi de görevden alındı.

Pozantı Çocuk Kapalı Cezaevi'ndeki kötü muamele ve taciz iddiaları üzerine başlatılan incelemenin ilk ayağı tamamlandı. Bakanlık, cezaevindeki çocuklarla yapılan görüşmelerin ardından cezaevini tahliyeye karar verdi.

Pozantı Çocuk Cezaevi'ne ilişkin iddialar ilk kez geçen yıl Temmuz ayında gündeme geldi.

Terörle Mücadele Kanunu tutuklusu 7 çocuk, adli tutuklu ve mahkumlar tarafından kötü muamele gördüklerini, hatta tacize uğradıklarını iddia etti. Çocuklar isimlerini verdikleri 12 mahkum ve personel hakkında da şikayetçi oldu. İddialarla ilgili araştırma sürerken, geçen hafta tahliye olan 16 yaşındaki çocuk, benzer iddialarla İHD'ye başvurdu.

Çocukların ifadeleri üzerine Adalet Bakanlığı olaya el koydu, Bakan Sadullah Ergin, "Hiçbir nokta karanlıkta kalmayacak" dedi. Bakan Ergin, bu açıklamasından 24 saat sonra bu kez Sincan Cezaevi'nde alınan tedbirleri açıkladı. Ergin, Pozantı cezaevindeki çocukların, Ankara Sincan Cezaevi'ndeki tek kişilik odalara nakledileceğini söyledi. Ergin “ Pozantı Cezaevi’nde bulunan tüm çocuklar en kısa sürede Sincan’da birer kişilik odalara nakledilecekler ve psikolog, sosyal çalışmalarla birlikte yeni atmosfere adaptasyonları sağlanacaktır” dedi.

Adalet Bakanlığı çocukların taşınacakları yeni cezaevlerinin tanıtımını yaptı. Yeni cezaevlerinde çocuklar için bilgisayar salonlarından, masa tenisi ve voleybol ve basketbol oynama alanlarına kadar herşey düşünüldü. Cezaevinin her yeri 24 saat kamera kaydı ile kontrol altına alındı.

 Pozantı Cezaevi’ne yönelik soruşturma kapsamında cezaevi ikinci müdürü olarak görev yapan iki personel ile geçmiş dönemlerde cezaevinde çalışmış biri müdür iki kişinin görevlerine son verildi. Bakanlık, Pozantı Cezaevi'ndeki çocuklarla ilgili rehabilitasyon çalışmalarına hız verilecek. Ayrıca soruşturmaların en seri şekilde sonuçlandırılması için tüm imkanları seferber edilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler