Çocuk gelinler için yeni gelişme!

Haber61’in Türkiye gündemine taşıdığı Düzköy ilçesindeki çocuk gelin olayında yeni gelişmeler yaşanıyorHÜKÜMET ACİL EYLEM PLANI HAZIRLADITrabzon’un Düzköy İlçesinde yaşanan çocuk gelin vakası ile birlikte Türkiye’de yaşanan diğer çocuk gelin vakalarının ö

Çocuk gelinler için yeni gelişme!

Haber61’in Türkiye gündemine taşıdığı Düzköy ilçesindeki çocuk gelin olayında yeni gelişmeler yaşanıyor

HÜKÜMET ACİL EYLEM PLANI HAZIRLADI

Trabzon’un Düzköy İlçesinde yaşanan çocuk gelin vakası ile birlikte Türkiye’de yaşanan diğer çocuk gelin vakalarının önüne geçmek için hükümet “Erken yaşta ve zorla evliliklere mücadele eylem planını” tamamladı. 2015 yılına kadar yapılması gerekenler bir protokol altına alındı. Eylem planında çocuklarını küçük yaşta evlendiren ailelere verilecek cezanın iki katına çıkması belirlenirken 4+4+4 eğitim sistemiyle erken yaşta ve zorla evliliklerin önüne geçilecek

12 YAŞINDA EVLENDİRİLDİ

 12.yaşındaki  E.Y’nin Düzköy ilçesi Çayırbağı Mahallesinde davul zurna ile evlendirilmesi olayını haber61.net gündeme taşımıştı.Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olaya el koyarken E.Y’nin ailesi hakkında idari soruşturma başlatıldı.Aile kızımızın kemik yaşı büyük diyerek KTÜ Farabi Hastanesinden rapor alınması yönünde dava açtı.E.Y’nin ailesine 11yaşa kadar düşen çocuk evliliklere yönelik hazırlanan taslak gereği dava açılacağı da belirtildi.

MUHTARLAR VE DİN ADAMLARINA ÖZEL GÖREV

Muhtarlar ve din adamları vatandaşı bilgilendirerek küçük yaşta evlilik olaylarını engelleme noktasında aktif görev alacaklar.Ayrıca kadın din görevlileri de konu hakkında bilgi vermek üzere bulundukları bölgedeki evleri ziyaret edecek.Vaaz ve hutbelerle vatandaşı ikna edecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler