‘Çocuk gelin’i konvoyda kurtadı

13 yaşındaki H.K. çocuk yuvasına yerleştirildi, 19 yaşındaki damat adayı ve aileler gözaltına alındı.Gaziantep’te aldıkları ihbarı değerlendiren polis ekipleri, düğün konvoyunu durdurup 19 yaşındaki Müslüm Baloğlu ile evlendirilmek istenen 13 yaşındaki H.

‘Çocuk gelin’i konvoyda kurtadı

13 yaşındaki H.K. çocuk yuvasına yerleştirildi, 19 yaşındaki damat adayı ve aileler gözaltına alındı.

Gaziantep’te aldıkları ihbarı değerlendiren polis ekipleri, düğün konvoyunu durdurup 19 yaşındaki Müslüm Baloğlu ile evlendirilmek istenen 13 yaşındaki H.K.’yı kurtarıp Çocuk Yuvası’na yerleştirdi.

’Çocuğun cinsel yönden istismarına teşebbüs’ suçundan damat adayı, babası ile ’küçük gelin’in anne ve babası gözaltına alındı. Nizip İlçesi Fevkani Mahallesi’nde oturan Ali K., 13 yaşındaki kızı H.K.’yı Şanlıurfa’nın Birecik İlçesi’nde oturan 19 yaşındaki Müslüm Baloğlu’na vermek istedi.

Her iki ailenin anlaşması sonucu Nizip’te düğün yapıldı. H.K.’nın yaşının küçük olduğu bilgisini bir ihbar telefonuyla alan polis, harekete geçti.

‘Cinsel istismara’ teşebbüs
Düğünün yapıldığı adresi tespit eden ekipler, H.K. ile Müslüm Baloğlu’nun içinde bulunduğu, Nizip’ten Birecik’e gitmek üzere yola çıkan düğün konvoyunu Fevkani Mahallesi çıkışında durdurdu.

Süslenen gelin arabasından indirilen H.V. koruma altına alındı. Polis, damat adayı Müslüm Baloğlu, babası Sadin Baloğlu ile ’küçük gelin’in babası Ali K. ve annesi Fatma K.’yı gözaltına aldı.

4 kişi, polisteki sorgularının ardından ’çocuğun cinsel yönden istismarına teşebbüs ve aracılık etmek’ suçundan Adliye’ye sevk edildi. Cumhuriyet Savcısı, ailerinin, küçük gelin ile damadın evlenmeleri konusunda herhangi bir zorlama ve baskı olmadığını iddia etmesine rağmen gelin adayının yaşının küçük olduğu gerekçesiyle evliliğe izin vermedi.

H.K., Cumhuriyet Savcılığı’nın kararıyla ailesinden alınarak, Çocuk Esirgeme Kurumu’na yerleştirilirken, diğer 4 şüphelil ise işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem