Çocuğunuzun hayatını kararmasın

Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özkağnıcı, kendilerinin her seferinde maytap gibi patlayıcılarla ilgili uyarılarda bulunmalarına rağmen yine olumsuz görüntülerle karşılaştıklarını s

Çocuğunuzun hayatını kararmasın

Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özkağnıcı, kendilerinin her seferinde maytap gibi patlayıcılarla ilgili uyarılarda bulunmalarına rağmen yine olumsuz görüntülerle karşılaştıklarını söyledi.

Çocukların satışı yasak olan bu tür patlayıcı maddelere kolaylıkla ulaştığını vurgulayan Özkağnıcı, daha öncesinde bu konuda gerekli tedbirin alınması için ilgili yerlere bilgi verdiklerini hatırlattı.

Ailelerin, çocuklarının takipçisi olması gerektiğine dikkati çeken Özkağnıcı, 'Daha çok bayramlarda ve özel günlerde maytap türü patlayıcılara ilgi gösteren çocuklar, patlayıcı ve yanıcı maddelerden uzak tutulmalıdır. Son derece tehlikeli olan patlayıcıların verdiği zararlar göz önünde bulundurulmalıdır' dedi.

Göz kayıplarına ve ölüme neden olabiliyor

Özellikle bayramlarda çok sayıda kişide patlayıcı madde ve boncuk atan oyuncak tabancalara bağlı ciddi göz yaralanmalarıyla karşılaştıklarını dile getiren Özkağnıcı, şunları kaydetti:

'Yapılan tüm cerrahi operasyonlara rağmen çocuklar kısmen ya da tamamen görme yetilerini kaybedebiliyor. Bazen de yuttukları maddeler nedeniyle karaciğer yetmezliğine bağlı ölümler ortaya çıkabiliyor.

Eğlence amaçlı satılan bu maddeler çok tehlikeli, istenmeyen kazalara neden olabiliyor. Çocuklara büyük zarar veren bu maddelerin satışının ciddi olarak kontrol edilmesi ve satanlara caydırıcı cezalar uygulanması gerekiyor. Bayram tatilinde çocuklar, bu havaları değerlendirip sokakta oynayacaktır. Bu oyun onlar için telafisi olmayan sonuçlar doğurmasın."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler