Clinton Davutoğlu'na ne dedi?

Davutoğlu'nu telefonla arayan Clinton, Hakkari'deki terör saldırısı nedeniyle taziyelerini ileterek, saldırıları kınadı.Clinton ayrıca, Türkiye ile tam dayanışma içinde olduklarını belirtti. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, görüşmede ABD Baş

Clinton Davutoğlu'na ne dedi?

Davutoğlu'nu telefonla arayan Clinton, Hakkari'deki terör saldırısı nedeniyle taziyelerini ileterek, saldırıları kınadı.

Clinton ayrıca, Türkiye ile tam dayanışma içinde olduklarını belirtti. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, görüşmede ABD Başkanı Barack Obama ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arasında BM Genel Kurulu sırasında yapılan görüşmede kararlaştırılan somut adımlara ilişkin çalışmalar da gözden geçirildi.

Bu çerçevede terör örgütü PKK'nın kuzey Irak'taki varlığının sona erdirilmesine ilişkin ikili ve çok taraflı düzeyde iki ülke yetkilileri arasındaki çalışmaların hızlandırılması kararlaştırıldı. BM Genel Kurulu oturumları sırasında iki ülkenin eş başkanlığında başlatılmış olan, ''Terörizmle Mücadele Küresel Forumu'' çerçevesinde de PKK terör örgütüne yönelik çalışmalar yapılması üzerinde de mutabakata varıldı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem