Cizre’de olaylar büyüyor!

Cizre'de, PKK Elebaşı Abdullah Öcalan'ın Suriye'den çıkarılışının yıl dönümünü bahane eden yüzleri maskeli göstericiler polisle çatıştı. Çıkan olaylarda iki iş yeri yandı.Şırnak'ın Cizre ilçesinde PKK Elebaşı Abdullah Öcalan'ın 9 Ekim 1998'de Suriye'den ç

Cizre’de olaylar büyüyor!

Cizre'de, PKK Elebaşı Abdullah Öcalan'ın Suriye'den çıkarılışının yıl dönümünü bahane eden yüzleri maskeli göstericiler polisle çatıştı. Çıkan olaylarda iki iş yeri yandı.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde PKK Elebaşı Abdullah Öcalan'ın 9 Ekim 1998'de Suriye'den çıkarılmasını protesto etmek amacıyla gündüz düzenlenen protesto gösterileri gece de devam etti. Yüzü maskeli gruplar, Yafes, Nusaybin İdil Caddesi ile Cudi, Sur ve Nur mahallelerinin sokak başlarına barikat kurdu. Örgüt lehine slogan atarak izinsiz gösteri yapan gruplara, polis ekipleri, dağılmaları yönünde uyarıda bulundu. İhtara uymayan göstericiler, polise ses bombası, havai fişek ve molotof kokteylleri ile saldırdı. Göstericilerin atmış olduğu molotof kokteyllerinin isabet aldığı bazı sivil araçlar ve polis zırhlı araçları yanma tehlikesi geçirdi. Polis göstericilere tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti.

İKİ İŞ YERİ YANDI, BANKA ŞUBESİ VE PTT ŞUBESİ SALDIRIYA UĞRADI

Orhan Doğan Caddesi ve Belediye Caddesi'nde yola barikatlar kuran yüzleri maskeli YDG-H üyeleri Orhan Doğan Caddesi üzerinde bulunan bir banka şubesi ile Şah Mahallesi'nde bulunan PTT şubesine molotof kokteylleri ile saldırdı. Olay yerine gelen polis ekipleri göstericilere müdahale etti.

Yüzleri maskeli göstericiler sokak aralarından polisle çatışmaya devam etti. Polisle göstericiler arasında yaşanan olaylarda iki iş yerinde yangın çıktı. Olaylar nedeniyle vatandaşlar yangına müdahale edemedi. Vatandaşların itfaiyeye haber vermesi ile birlikte olay yerine sevk edilen itfaiye ekibi yangına müdahale etti. Yangında iş yerlerinde büyük çapta maddi hasar oluştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler