Cizre Emniyet Müdürü görevinden alındı

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 27 Aralık Cumartesi sabah saat 03.00 sıralarında PKK’nın gençlik yapılanması olarak bilinen Yurtsever Devrimci Gençlik Harekatı (YDG-H) üyeleri, Nur Mahallesi’nde bulunan Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) üyelerinin evlerine silahlarla

Cizre Emniyet Müdürü görevinden alındı

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 27 Aralık Cumartesi sabah saat 03.00 sıralarında PKK’nın gençlik yapılanması olarak bilinen Yurtsever Devrimci Gençlik Harekatı (YDG-H) üyeleri, Nur Mahallesi’nde bulunan Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) üyelerinin evlerine silahlarla saldırı düzenlemişti. Saldırıda 2 HÜDA-PAR üyesinin evi ateşe verilmişti. Ateşe verilen bir evde hamile kadın ve çocukları mahsur kalmıştı. Çocuklar ve kadın, eşi tarafından komşunun bahçesinden banyo duvarı delinerek son anda yanmaktan kurtarılmıştı. Mahallede daha sonra karşılıklı çatışma çıkmıştı. Türkiye gündemine bomba gibi düşen çatışmalarda 3 kişi ölmüş, 5 kişi de yaralanmıştı. Çatışmadan 8 saat sonra güvenlik güçleri mahalleye girebilmişti.

Cizre’de yaşanan bu çatışmalardan sonra Ankara'nın jet hızıyla Cizre Emniyet Müdürü Ozan Başurgan’ı görevden alıp yerine Ankara’dan başka bir müdür atadığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler