Çin'den Türkiye'ye dev yatırım!

Türk olan enerji şirketi UCK Grup ile Çinli ortağının, Ege ve Marmara bölgelerinde toplam 116 megavatlık güneş enerjisi yatırımı gerçekleştireceği duyuruldu.   UCK Grup ile Çinli ortağının, Ege ve Marmara bölgelerinde toplam 116 megavatlık güneş enerjisi

Çin'den Türkiye'ye dev yatırım!
Türk olan enerji şirketi UCK Grup ile Çinli ortağının, Ege ve Marmara bölgelerinde toplam 116 megavatlık güneş enerjisi yatırımı gerçekleştireceği duyuruldu.
 
UCK Grup ile Çinli ortağının, Ege ve Marmara bölgelerinde toplam 116 megavatlık güneş enerjisi yatırımı gerçekleştirecek. Şirketten yapılan açıklamaya göre, 116 megavatlık lisanssız güneş enerjisi projesi, 10 yıl boyunca kilovatsaat başına 13,4 dolar/cent alım garantisi kapsamında olacak.
 
ÇİNLİLİRE SANTRAL YAPACAK
 
Çinli şirketin yüksek verimli güneş modülü ve teknik ekipmanları temin edeceği projede, Türk şirket ise proje geliştirme süreci ve santrallerin yapımını üstlenecek.
 
EN BÜYÜĞÜ İZMİR'E 
 
Söz konusu proje kapsamında en büyük yatırım 54 megavatla İzmir'e, ardından 43 megavatla Manisa'ya yapılacak. Kalan yatırımların 7 megavatı Uşak'a, 6 megavatıBalıkesir'e, 3'er megavatlık kısmı ise Denizli ve Bilecik'te gerçekleştirilecek.
 
YIL SONUN HAZIR
 
Açıklamada, toplam 116 megavat olarak yapılması planlanan yatırımın 70 megavatına ilişkin projenin yıl sonuna kadar tamamlanacağı belirtildi.
 
İYİ KAZANDIRIYOR
 
Yapılan analizler güneş enerjisine yapılan yatırımın tarımdan daha kârlı olduğunu gösteriyor. 20 dönümlük bir arazide 1 megavatlık güneş enerjisi üretildiğinde yatırımcının cebine bir yıl sonra maliyet payı çıkarıldığında net 334 bin TL kalıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler