Cinayeti televizyon programında...

    Konya’da eşinden boşanmış 2 çocuk annesi Uğur Turgut’un 2009 yılında ortadan kaybolması üzerine, Bursa’da yaşayan ailesi kayıp başvurusunda bulundu.Geçen zaman içinde Turgut bulunamayınca, savcılık takipsizlik kararı verdi. Olayın peşini bırakmayan ya

Cinayeti televizyon programında...

    Konya’da eşinden boşanmış 2 çocuk annesi Uğur Turgut’un 2009 yılında ortadan kaybolması üzerine, Bursa’da yaşayan ailesi kayıp başvurusunda bulundu.

Geçen zaman içinde Turgut bulunamayınca, savcılık takipsizlik kararı verdi. Olayın peşini bırakmayan yakınları, 2012 yılında kayıp kadının bulunması için Konya Cumhuriyet Savcılığı, Konya Emniyet Müdürlüğü Kayıp Şahıslar Büro Amirliği’ne yazı gönderdi.

Kadının öldürülmüş olabileceği ihtimali üzerine dosya Cinayet Büro ekiplerine verildi.

YANINDA ERKEK VARMIŞ

İkinci kez evlendiği eşinden boşanan ve 35 bin lira tazminat alan Uğur Turgut’un daha önce Mersin’de yaşadığını saptayan polis inceleme başlattı. Turgut’un Konya’ya eşyalarını taşıyan şirkete ve o gün aracı kullanan şoföre ulaşan polis, kadının yanında bir de erkek olduğunu belirledi.

Eşyaların ise Konya Selçuklu’daki bir eve götürüldüğünü tespit etti. Apartman görevlisiyle yapılan görüşmede, kadının yanındaki kişinin A.K. olduğu belirlendi.

TELEVİZYON PROGRAMINA ÇIKMIŞ

Polis, 2011 yılında Uğur Turgut’un ortadan kaybolmasıyla ilgili düzenlenen bir televizyon programına telefonla bağlanan A.K.’nin, “Konya’da bir otelde kaldık ve ayrıldık” diye konuştuğu bilgisine ulaştı.

Buradan yola çıkan polis, A.K.’nin 2009 yılında evi tuttuktan 15 gün sonra, teyzesi olarak tanıttığı kayıp kadının beyin kanaması geçirerek öldüğünü söylediğini ve evi boşalttığını belirledi.

Ev sahibinden 3 aylık peşin verdiği kiranın 2 aylığını geri aldığı saptanan A.K.’nin, eşyaları da 16 bin liraya sattığı anlaşıldı.

İNTİHAR ETTİ

Kadına ait ziynet eşyaları ve 35 bin liralık tazminat parasını aldığı düşünülen A.K.’nin, Turgut’un kaybolmasından 15 gün sonra nişanlanıp 2 ay sonra da evlendiğini belirleyen polis operasyon başlattı.

Polis, A.K. ile birlikte cesedi gömmesine yardımcı olduğu iddia edilen arkadaşı S.G. ve 7 kişiyi gözaltına aldı. Sorgusunda Turgut’u öldürmediğini ileri süren A.K., “Bıçakla intihar etti. Biz de gömdük” diye ifade verdi. S.G. ise polise, A.K.’nin kendisini arayarak “Kadını öldürdüm, hadi gömelim” dediğini söyledi.

A.K., ve S.G. savcılık talimatıyla cesedi gömdükleri ileri sürülen Aksaray’a bağlı Ortaköy ilçesine getirildi. Cesedin bulunması için yapılan kazılarda kemik parçalarına rastlandı. Kemik parçalarının Turgut’a ait olup olmadığının belirlenmesi için DNA testi yapılacak.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem